ריבת תותים

סוף עונת התותים זה בדיוק הזמן להכין ריבה.
המחירים ברצפה והתותים מדויקים לריבה. הכי כיף שיש צנצנת ריבה במקרר.
בגדול בריבות ביתיות היחס בין הפרי לסוכר זהה. בכל פעם שהכנתי ריבה הפחתתי מעט סוכר עד שהגעתי לטעם הרצוי.
הדבר לא פגם ולו במעט במרקם הריבה.
הקפידו לאחסן בצנצנות זכוכית מעוקרות והריבה תשמר חודשים במקרר.
תותים דלים בפיקטין (החומר שמקריש את הריבה) ולכן מוסיפים לימון לאיזון הטעם וליבת תפוח לקרישת הריבה.
אמא שלי ז”ל הייתה מלכת הריבות. אין פרי שלא הכינה ממנו ריבה. תמיד אבל תמיד הייתה צנצנת במקרר.
המתכון פשוט קל וזריז, שנתחיל?!

המרכיבים:
1 קג תותים שטופים וללא הגבעול.
700 גרם סוכר
לימון קטן קלוף ופרוס
חצי לימון סחוט
כפית מחית וניל ( או שקית סוכר וניל)
ליבת תפוח מזן גרנד סמית (ירוק)

אופן ההכנה:

בסיר רחב מניחים את כל המרכיבים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה למינימום ומבשלים כשעה וחצי.
מדי פעם מערבבים ומקפים את הקצף הלבן שנוצר מעל הריבה.

קיפוי הקצף

מעבירים לצנצנות מעוקרות ומצננים.
שומרים במקרר.


הערות למתכון:
הריבה מוכנה לאחר כשעה אבל המרקם שלה יהיה דליל.
במידה והמרקם דליל עבורכם מדי המשיכו לבשל עוד כחצי שעה עד 45 דק’.
אפשר לטחון / למעוך את הפרי לקראת סוף הבישול, לשיקולכם.

כתיבת תגובה