השבוע ביקרתי אצל חזי הקצב שלי ועיניי התבייתו על נתחי שייטל פרוס דק דק!! תן לי כמה מאלה ביקשתי, אכין לילדים שניצל וינאי. נתחי השייטל עברו דיקוק נוסף ואחרון ונארזו בקפידה.
אתמול בצהריים הילדים שאלו אמא מה אוכלים לצהריים היום? אמרתי חכו ותראו.. מיותר לציין שהשניצלים הענקיים נחטפו ישירות מהרשת.
אני נצמדת למקור, שניצל וינאי מכינים משייטל וכך עשיתי. ניתן להכים מעוד כמה נתחים אבל אני לא ניסיתי לכן לא רוצה להטעות. לפני שאתם מצפים את פרוסות השייטל שלכם תבדקו שהוא מספיק דק ואם לא כמה דפיקות עם פטיש שניצל יעשו את העבודה. זהו, ציפוי קל ולשמן. הקפידו להניח את השניצלים על רשת צינון בכדי לשמר את הקראנצ’יות שלהם. מטבל טוב בצד, הרבה לימון ואתם מסודרים.

המרכיבים:
2-4 נתחי שייטל פרוסים לשניצל דק (1 ס”מ)
2 ביצים L
כפית מלאה חרדל דיז’ון חלק
חצי כוס קמח
שקית פירורי פנקו
מעט מלח ופלפל שחור
שמן לטיגון

למטבל:
כף מיונז איכותי
כפית חרדל דיז’ון חלק
כפית סילאן 100% טבעי

אופן ההכנה:
שוברים את הביצים לצלחת ומוסיפים את החרדל וטורפים היטב.
מניחים את הקמח בצלחת ומתבלים במעט מלח ופלפל.
מניחים את פירורי הפנקו בצלחת.
מחממים שמן לטיגון.
טובלים את פרוסות השייטל בקמח ומנערים שאריות.
מעבירים לביצה וטובלים משני הצדדים.
טובלים בפירורי הפנקו משני הצדדים ומעבירים לשמן החם.
מטגנים עד הזהבה משני הצדדים.
מעבירים לרשת צינון.
מערבבים בקערית את מרכיבי המטבל.
מגישים את השניצל לצד המטבל והמון לימון.

כתיבת תגובה