את הסיר הזה הכנתי בשישי שעבר והבטחתי להעלות מתכון בהקדם. אז לקחתי את הזמן אמנם כי הימים שעוברים עמוסים אבל הנה התיישבתי ואני על זה. אין מצב שאתן לכם לפספס מתכון כל כך פשוט בהכנה וגרנדיוזי בטעמים! שימו לב, אין נוזלים בכלל במתכון, אל תתפתו להוסיף! העגבניות והבצלים יגירו נוזלים משלהם במהלך הבישול. דבר נוסף, אני בישלתי עם נתח אונטריב (החלק ה”משובח” של הצלעות) יחד עם זאת תוכלו לבשל עם כל נתח אחר לבישול ארוך שתרצו, צלי כתף/אסאדו/שריר וכו’
המרכיבים:
1.5-2 קג נתח אונטריב חתוך לקוביות גדולות
4 בצלים בינוניים קלופים וקצוצים
8 עגבניות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות
4 שיניי שום פרוסות
כפית מלאה סוכר חום כהה
כף גדושה פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל שחור/לבן
כף שטוחה מלח (לפי טעם)
3-4 פלפל צ׳ילי יבש (לא חובה, מוסיף)
1/3 כוס שמן
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר (מותאם לתנור) ומוסיפים את קוביות הבשר.
מתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס.
צורבים היטב מכל הצדדים ומעבירים לצלחת.
לאותו השמן מוסיפים את הבצל הקצוץ והתבלינים. מערבבים ומטגנים כ 15 דקות.
מוסיפים שיניי שום ומטגנים עוד 2 דקות.
מוסיפים את העגבניות הקצוצות, מערבבים ומבשלים כ 15 דקות.
מחזירים את קוביות הבשר לסיר, מנמיכים להבה ומכסים את הסיר. מבשלים 15 דקות.
מחממים תנור ל 150 מעלות חום סטטי.
מניחים נייר אפייה רטוב וסחוט מעל התבשיל ומכסים במכסה/רדיד אלומניום.
מכניסים לתנור ל 3.5 שעות או עד ריכוך מלא של הבשר.
5 תגובה
תודה!
אפשר עם בשר 5?
ענת אלישע
בהחלט
נטלי
אפשר להוסיף תפוח אדמה או שעדיף רק אורז בצד?
יריב
תודה על המתכון. האם המכסה בתנור חייב להיות אטום לגמרי. יש לי סיר רוסטר עם חור קטן מובנה במכסה, יתאים?
ענת אלישע
עדיף שיהיה אטום כך הבשר יתבשל מהר יותר