אורז פרסי גונדי

את המתכון הזה קיבלתי מאחותי הקטנה בשישי האחרון ומכיוון שאצלי בבית משוגעים על אורז בכל דרך אפשרית קפצתי עליו ומיד הכנתי. יכולה רק לומר לכם שזה האורז הכי טעים שייצא לכם לאכול!! כבר מרשימת המרכיבים הבנתי שזה הולך להיות וואוו. האורז כל כך טעים שאני חייבת לתת קרדיט לזאת שהעבירה לנו אותו. קוראים לה דינה נרקיס והיא בשלנית מקצועית וטובת לב בקטע אחר, אתם יודעים, מסגנון האנשים של פעם.. בסיום הארוחה הילדים החליטו שהם יקראו לאורז הזה, האורז של דינה ואני לגמרי הסכמתי.

המרכיבים:
2 כוסות אורז בסמטי/יסמין
כוס עדשים ירוקות
1/3 כוס שמן זית/אחר
כפית מלח
3.5 כוסות מים רותחים

לתוספת:
בצל גדול קצוץ
1-2 יח׳ כרישה פרוסות (רק החלק הבהיר)
2 יח׳ גזר קלוף וחתוך למקלות
1/4 צרור פטרוזיליה
1/4 צרור שמיר
1/4 צרור נענע (לא חובה, מוסיף)
1/4 צרור כוסברה
כפית שטוחה כורכום
כפית שטוחה פלפל
כפית שטוחה כמון
כפית שטוחה מלח
מקל קינמון
4 כפות שמן זית/אחר

אופן ההכנה:
משרים את העדשים במים חמים עד כיסוי לרבע שעה.
מחממים שמן בסיר רחב ומוסיפים את האורז והעדשים המושרות.
מתבלים במלח ומטגנים מעט.
מוסיפים מים רותחים ומכסים את הסיר.
מבשלים על להבה נמוכה כ 20 דקות.
מכבים את הלהבה ומשאירים לעוד 10 דקות.
.
מחממים שמן הסיר ומוסיפים בצל קצוץ, כרישה, גזר ותבלינים.
מנמיכים להבה ומכסים את הסיר. מאדים כ 10 דקות ומערבבים היטב.
מאדים שוב ל 10 דקות.
קוצצים את הירק ומוסיפים לסיר.
מערבבים ומגבירים להבה לעוד 5 דקות.
.
מוסיפים את תוספת הירקות לסיר האורז המוכן ומערבבים.
מפזרים מעט מלח גס מעל ומגישים.

כתיבת תגובה