את המנה הזאת נהגו להכין בבית הורי ז”ל בערב ראש השנה ובערב פסח.
כמה שהמנה הזאת פשוטה וקלה להכנה והתוצאה לא פחות ממנת גורמה.
מינימום תבלינים , הרבה בצל ובשר טרי ואיכותי עושים את העבודה.
למנה הזו לא מוסיפים מים. זו לא טעות.
ברגע שהבצל נכנס לתנור לחום נמוך הוא מגיר נוזלים מעצמו ובסופו של דבר מתקרמל.
המרכיבים:
1 קג אסאדו חתוך לקוביות גדולות (עם העצם)
1 קג צוואר טלה
10 בצלים גדולים פרוסים לרצועות
כפית כורכום
כפית שטוחה פלפל לבן/שחור
כפית מחוקה קינמון
2-3 כפות סוכר
כפית מלחה מלח
1/2 כוס צימוקים
4-5 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את הבצל הפרוס, הצימוקים והתבלינים.
מטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב במשך כ 15דקות (להבה גבוהה)
מוסיפים את נתחי הבשר וצורבים מכל הצדדים.
אוטמים את הסיר בנייר אפיה רטוב ומעל רדיד אלומניום (מומלץ 2 שכבות).
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 160 מעלות ל 4 שעות (או עד ריכוך מלא של הבשר)
מסירים את הניירות וצולים עד הזהבה עמוקה. בתאבון
הכנה בטאבון:
מחממים טאבון ל 300 מעלות ומנמיכים להבה.
מחממים סיר סוטאז׳ בתוך הטאבון כ 20 דק׳ מניחים את הבצלים בסיר ומוסיפים תיבול (כולל שמן), מערבבים ומכסים ברדיד אלומניום.לאחר כ 20 דקות, מסירים את רדיד האלומניום ומוסיפים את נתחי האסאדו. צורבים היטב את הנתחים משני הצדדים. מוסיפים רבע כוס מים ומכסים שוב ברדיד אלומניום (סגירה הדוקה) ומכסים עם מכסה. מכבים את הלהבה וסוגרים את דלת הטאבון. מבשלים במשך כ 6 שעות. בהצלחה
12 תגובה
אתי
היי ענת.יש לי 2 קילו אסאדו.האם את התבשיל אסאדו בריבת בצל אפשר לבשל על הגז.על אש קטנה.אודה לתשובתך כיוון שאני צריכה להכין לערב חג ראש השנה.אני מאוד אוהבת את התבשילים שלך.את מוכשרת
ענת אלישע
הי יקירה, אפשרי על הגז, על הלהבה הכי נמוכה ולהקפיד לערבב כל חצי שעה
אתי
תודה רבה.שנה טובה וחג שמח
אתי
בוקר טוב ענת
המתכונים שלך ניראים טעימים.יש לי 2 קילו בשר אסאדו ואני צריכה להכין מנה לחג
רציתי לשאול האם אפשר את תבשיל האסאדו עם ריבת בצל להכין על הגז
אשמח לקבל את תשובתך
המתכונים שלך ניראים מעולה את מאוד מוכשרת
יום טוב
סימה רוזנר
לא ברור לי אפיית האסדו בטבון?
מכבים את האש בטבון ומשאירים שש שעות?
אפשר הסבר
תודה רבה
ענת אלישע
הבנת מדוייק וכל זה בהנחה שהטאבון שלך מצופה אבן בחלק הפנימי כך שהוא יכול לאגור חום שבו בעצם מבשלים את האסאדו
מירי
לא צויין באיזה תכנית התנור, רגיל, טורבו? תודה
ענת אלישע
רגיל, חום עליון תחתון
אסנת
היי ענת יקרה,
אם אני מכינה את התבשיל רק על גז, אין צורך להוסיף נוזלים? משום מה תמיד כשאני מכניסה לתנור נתחי בשר, החלק העליון שלהם מתייבש אז חשבתי לבשל רק על גז
ענת אלישע
אין שום סיבה שיתייבש היות והצלייה נעשית בחום נמוך, התבנית אטומה ומכאן הבצלים מוציאים המוןןן נוזלים. ניתן לבשל על הגז בלהבה הכי נמוכה ולהוסיף 1/2 כוס מים
רוית
יש לי 3 קג אסאדו שקניתי טרי שבוע שעבר והקפאתי. רציתי להכין את המנה הזו לחג ואת הכתף עם הענבים. האם אפשר לוותר על הצוואר טלה (אם לא אכין את המתכון עם הרכז רימונים שיוצא פגז)
בנוסף האם את הכתף אפשר גם בטאבון ? רוצה להכניס הכל בחמישי בלילה ואז בבוקר אכניס למקרר – מה אומרת ?
ענת אלישע
אפשר לוותר על צוואר הטלה ולגבי הכתף בטאבון, לא ניסיתי ואני לא יודעת איזה טאבון יש לך אז לא רוצה להטעות