כן כן חובבת אסאדו אנוכי!
אוהבת אותו בכל דרך אפשרית!! בכל פעם ממציאה מתכון חדש בהתאם למצב הרוח שלי.. בשישי האחרון לא תכננתי להוסיף יין להן אבל משהו בריח של התבשיל אמר לי שכן! וואי וואי מה יצא, לא טעיתי. אגב, התיבול מתאים גם לאסאדו מפורק, טעמים מטורפים.. לא בא לכם אסאדו?! תוכלו להשתמש בנתח אחר שבא לכם. בקיצור, מסוג המתכונים שאני הכי אוהבת, שגר ושכח
המרכיבים:
1.5-2 קג אסאדו
8 תפוחי אדמה חצויים ל 2 בקליפתם
3 בצלים סגולים חתוכים לרבעים
3 בצלים לבנים חתוכים לרבעים
3 גבעולי סלרי חתוכים למקטעים
כוס יין לבן חצי יבש
5-6 עלי דפנה
רבע כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
400 מ׳ל ציר בקר/מים
אופן ההכנה:
בתבנית עמוקה/סיר מותאם לתנור מחממים שמן זית. מוסיפים את נתחי האסאדו, מתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס וצורבים היטב מכל הצדדים. מוציאים את נתחי הבשר ומוסיפים את תפוחי האדמה, הבצלים והסלרי. צורבים היטב גם אותם. מחזירים את נתחי הבשר (כולל הנוזלים שהבשר הגיר) מוסיפים עלי דפנה ועוד מלח ופלפל (לפי טעם) מוסיפים כוס יין לבן ומאדים את האלכוהול במשך 5 דקות. מוסיפים ציר בקר/מים ומכסים בנייר אפייה רטוב ומעליו רדיד אלומניום. שימו לב שהסיר/התבנית יהיו אטומים!!!
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 150 מעלות ל 4 שעות אפשרי גם 5 האסאדו מתפרק!!! מסירים את הניירות ומעלים את החום ל 200 מעלות. צולים עוד כ 10 דקות ובתאבון
3 Comments
ציפי
היי תודה רבה!!
אפשר להשתמש בציר עוף במקום בקר?
או עדיף כבר מים אם אין?
ענת אלישע
אפשר ציר עוף
תודה רבה
תודה רבה