בשנייה שאני פוגשת נתח בשר הראש מיד מתחיל לעבוד.. על אחת כמה וכמה שמדובר באסאדו! אני מאוד אוהבת את הנתח הזה גם בגלל הטעם העשיר והמרקם שלו אבל בעיקר כי אני חובבת מתכונים של שגר ושכח .. כמעט בכל פעם אני משנה את המרכיבים ומנסה טעמים חדשים וכך היה עם המתכון הזה. המצאתי מרינדה תוך כדי עבודה ומיד עצרתי לרשום בכדי שלא אשכח!! יש לי הפרעת קשב ולמדתי לחיות איתה. כשצריך לעצור אני עוצרת כי אני מודעת למוגבלות שלי, אני עלולה לשכוח מהר מאוד. אז כמובן שאני קודם טועמת ומאשרת לעצמי אם כן או לא, מיד אחר כך מגיעים בני הבית לטעום וכשהם מאשרים אני מעבירה לכם את המתכון. המנה הזאת מאוד קלה ופשוטה להכנה, מרינדה, מקרר ותנור לכמה שעות.. התוצאה לא פחות ממדהימה, ממליצה בחום.
המרכיבים:
2 קג אסאדו (נתח שלם/חתוך)
5 תפוחי אדמה בינוניים חצויים (שטופים עם הקליפה)
2 ראשי שום
טימין (לא חובה)
למרינדה:
חצי כוס סילאן טבעי
2 כפות סירופ מייפל איכותי
2 כפות סויה מתוקה
כף רוטב סויה
כף רכז רימונים
2 כפות מיץ לימון (סחוט טרי)
4 כפות שמן זית
מלח, כפית פלפל שחור גרוס
חצי כוס מים
אופן ההכנה:
מניחים בקערה את כל מרכיבי המרינדה ומערבבים היטב.
מניחים בקערה את נתחי האסאדו , תפוחי האדמה השום והטימין.
מוסיפים את המרינדה על הבשר ותפוחי האדמה ומעסים היטב את נתחי הבשר.
מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למינימום 3 שעות (עדיפות לילה)
מעבירים את האסאדו ותפוחי האדמה לתבנית עמוקה , מוסיפים חצי כוס מים ומכסים בנייר אפיה רטוב וסחוט ומעליו מניחים רדיד אלומניום.
מחממים תנור ל 200 מעלות חום סטטי (עליון תחתון)
מכניסים את התבנית וצולים במשך כ 25 דק’. מנמיכים את חום התנור ל 160 מעלות וצולים כ 3.5-4 שעות.
בתום הזמן, מוודאים שהבשר רך ומתפרק מהעצם ומסירים את הניירות.
צולים עוד כרבע שעה או עד הזהבה עמוקה של הנתחים.
22 תגובה
יששכר
באיזה פונקציה של התנור משתמשים טורבו?
ענת אלישע
חום סטטי ( עליון תחתון )
מורן
זה נקרא גם חזה אסאדו? או שחזה לא מתאים?
ענת אלישע
עדיף את החלק שיותר קרוב לצלעות, שפונדרה כי הוא יותר שומני ורך אבל אפשרי גם חזה
יעל
במה אפשר להשתמש במקום רכז רימונים? או שזה חובה?
ענת אלישע
ממליצה להחליף אבל אם אין אז כף סילאן עם כף מיץ לימון
יעל
במה אפשר להשתמש במקום רכז רימונים? או שזה חובה?
ענת אלישע
מומלץ לא להחליף אותו גם בגלל המרקם וגם בגלל הטעם
מירה
היי ענת,
מה אפשר לשים במקום סויה מתוקה?
והאם סירופ מייפל רגיל (פשוט) זה גם בסדר?
תודה
ענת אלישע
במקום סויה מתוקה ניתן להשתמש בסילאן וכן סירופ מייפל רגיל זה בסדר
יעל
במה אפשר להשתמש במקום רכז רימונים? או שזה חובה?
ענת אלישע
ממליצה לא להחליף אבל אפשרי להמיר בכף סילאן עם כף מיץ לימון
לימור
האם ניתן להוסיף בטטות?
ענת אלישע
בהחלט
גילי
מתכווןמעולה. המים כתובים במרינדה כחצי כוס ואז מוסיפים עוד חצי כוס לפני התנור ? אני עשיתי ויצא מצויין (הוספתי כוס מים סהכ- חצי למרינדה וחצי לפני התנור)
ענת אלישע
מדויק
אלירן
היי האם אפשר התבשיל מתאים לבישול על הפלטה?
ענת אלישע
פחות מתאים בגלל החום הישיר של הפלטה לסיר הנוזלים יתאדו מהר מדי ומכאן הכל עלול להישרף
יובל
היי ענת,
האם אפשר להשתמש ופונקציית טורבו בתנור או שעדיף חופ סטטי ?
ענת אלישע
חום סטטי עדיף
אורית
הי ענת האם אפשר להשתמש בבשר מס 5 ?
ענת אלישע
כן אין בעיה