אצבעות אנטריקוט ברוטב בצלים שזיפים ותפוז

יוקר המחייה כאן וצריך לדבר עליו במיוחד לפני החגים. כל שנה אני שמה דגש על מנות טעימות ומפוארות במינימום עלויות לכבוד החג. ישנם הרבה משפחות שמתקשות לגמור את החודש בעקבות עליות המחירים במשק וחשוב לי שכולם כולל כולם יאכלו ארוחת חג מפנקת. את המנה הזאת הכנתי מנתח שנקרא אצבעות אנטריקוט. הנתח הזה נמכר במחיר שפוי והוא מתאים לבישול ארוך וגם לצלייה זריזה על המנגל. נתח טרי נמכר בין 65-80 שח לק״ג ונתח קפוא נמכר בין 40-60 שח. לאחר חישוב מהיר, עלות הסיר ל 5 סועדים הוא 100 שח!! סיר חגיגי וטעים לכבוד החגים.

המרכיבים:
1 ק”ג אצבעות אנטריקוט
8-10 בצלים בינוניים פרוסים
כוס שזיפים מגולענים חתוכים לרבעים
כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (240 מ’ל , אפשר מבקבוק)
גבעול סלרי קצוץ כולל העלים
כף סילאן טבעי
כף שטוחה בהרט
מקל קינמון
חצי כפית פלפל לבן/שחור
כפית מלח
1/3 כוס שמן זית


מחממים שמן בסיר ומוסיפים את אצבעות האנטריקוט.
צורבים היטב מכל הצדדים ומוציאים לצלחת.
לאותו השמן מוסיפים את הבצלים.
מטגנים במשך כ 10 דק׳ ומוסיפים את התבלינים.
מערבבים היטב, מוסיפים את השזיפים והסילאן וממשיכים לטגן כחצי שעה תוך כדי ערבוב על להבה בינונית.
מחזירים את נתחי הבשר ומטגנים עוד 10 דק׳.
מנמיכים להבה למינימום ומוסיפים את מיץ התפוזים. מערבבים ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר ומבשלים על הלהבה הכי נמוכה במשך כשעתיים או עד ריכוך מלא של הבשר.
מוסיפים סלרי קצוץ דק ומגישים.

20 Comments

  • נוי
    Posted 28 באוגוסט 2022 15:11 0Likes

    המתכון החדש לאצבעות אנטריקוט נראה פגז!!!
    חייבים להוסיף את הבהרט?

  • דליה הכר
    Posted 31 באוגוסט 2022 9:10 0Likes

    אוהבת את המתכונים שלך קלים וטעימים במיוחד תודה לך

  • זוהר
    Posted 8 בספטמבר 2022 11:23 0Likes

    האם השזיפים הם מיובשים? מיובש גם עושה את העבודה?

  • גליה
    Posted 12 בספטמבר 2022 18:35 0Likes

    אפשר להכין את המתכון עם אונטריב או בשר מספר 5 ?

  • לינוי
    Posted 15 בספטמבר 2022 15:03 0Likes

    היי
    עם איזה עוד בשר אפשר להשתמש חוץ מאצבעות אנטריקוט? צלי הולך?

  • חן
    Posted 22 בספטמבר 2022 10:53 0Likes

    אפשר לעשות אסאדו במקום אצבעות אנטריקוט באותו מתכון?

  • חן
    Posted 22 בספטמבר 2022 11:22 0Likes

    אפשר אסאדו?

  • מאיה
    Posted 9 באוקטובר 2022 11:32 0Likes

    הי. מה אפשר במקום שזיפים ?

  • חגית
    Posted 20 באוקטובר 2022 11:41 0Likes

    היי ענת! תודה כל המתכונים המופלאים. האם ניתן לאחר הרתימה להעביר לתנור ל160 מעלות?

  • הילה
    Posted 27 בדצמבר 2022 20:47 0Likes

    הי ענת בתמונה נראה שיש הרבה נוזלים בסיר האם צריך להוסיף קצת מים או שהכל זה מהמיץ תפוזים?
    ותודה על מתכונים מעולים!!!

Leave a comment