יוקר המחייה כאן וצריך לדבר עליו במיוחד לפני החגים. כל שנה אני שמה דגש על מנות טעימות ומפוארות במינימום עלויות לכבוד החג. ישנם הרבה משפחות שמתקשות לגמור את החודש בעקבות עליות המחירים במשק וחשוב לי שכולם כולל כולם יאכלו ארוחת חג מפנקת. את המנה הזאת הכנתי מנתח שנקרא אצבעות אנטריקוט. הנתח הזה נמכר במחיר שפוי והוא מתאים לבישול ארוך וגם לצלייה זריזה על המנגל. נתח טרי נמכר בין 65-80 שח לק״ג ונתח קפוא נמכר בין 40-60 שח. לאחר חישוב מהיר, עלות הסיר ל 5 סועדים הוא 100 שח!! סיר חגיגי וטעים לכבוד החגים.
המרכיבים:
1 ק”ג אצבעות אנטריקוט
8-10 בצלים בינוניים פרוסים
כוס שזיפים מגולענים חתוכים לרבעים
כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (240 מ’ל , אפשר מבקבוק)
גבעול סלרי קצוץ כולל העלים
כף סילאן טבעי
כף שטוחה בהרט
מקל קינמון
חצי כפית פלפל לבן/שחור
כפית מלח
1/3 כוס שמן זית
מחממים שמן בסיר ומוסיפים את אצבעות האנטריקוט.
צורבים היטב מכל הצדדים ומוציאים לצלחת.
לאותו השמן מוסיפים את הבצלים.
מטגנים במשך כ 10 דק׳ ומוסיפים את התבלינים.
מערבבים היטב, מוסיפים את השזיפים והסילאן וממשיכים לטגן כחצי שעה תוך כדי ערבוב על להבה בינונית.
מחזירים את נתחי הבשר ומטגנים עוד 10 דק׳.
מנמיכים להבה למינימום ומוסיפים את מיץ התפוזים. מערבבים ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר ומבשלים על הלהבה הכי נמוכה במשך כשעתיים או עד ריכוך מלא של הבשר.
מוסיפים סלרי קצוץ דק ומגישים.
20 Comments
נוי
המתכון החדש לאצבעות אנטריקוט נראה פגז!!!
חייבים להוסיף את הבהרט?
ענת אלישע
לא חובה מומלץ
ענת אלישע
לא חובה, עניין של טעם אבל ממליצה לא לוותר עליו
דליה הכר
אוהבת את המתכונים שלך קלים וטעימים במיוחד תודה לך
ענת אלישע
שמחה לשמוע🥰
זוהר
האם השזיפים הם מיובשים? מיובש גם עושה את העבודה?
ענת אלישע
כן
גליה
אפשר להכין את המתכון עם אונטריב או בשר מספר 5 ?
לינוי
היי
עם איזה עוד בשר אפשר להשתמש חוץ מאצבעות אנטריקוט? צלי הולך?
ענת אלישע
צלי סבבה לגמרי
חן
אפשר לעשות אסאדו במקום אצבעות אנטריקוט באותו מתכון?
ענת אלישע
בהחלט
חן
אפשר אסאדו?
ענת אלישע
אפשר
מאיה
הי. מה אפשר במקום שזיפים ?
ענת אלישע
לא חייב
חגית
היי ענת! תודה כל המתכונים המופלאים. האם ניתן לאחר הרתימה להעביר לתנור ל160 מעלות?
ענת אלישע
אפילו מומלץ
הילה
הי ענת בתמונה נראה שיש הרבה נוזלים בסיר האם צריך להוסיף קצת מים או שהכל זה מהמיץ תפוזים?
ותודה על מתכונים מעולים!!!
ענת אלישע
הנוזלים נוצרים מהבצלים כתוצאה מבישול ארוך