קצת לפני שבועות השתתפתי בארוחת חג על טהרת דגים ישראליים שהתקיימה במסעדת התרנגול הכחול בניצוחו של השף שאול בן אדרת. בארוחה הוגשו המוןןן מנות ואחת מהן היתה אצבעות באס בציפוי שומשום קריספי על מצע רוטב וואסבי. כשנתבקשתי להכין מנה מהארוחה באינטרפרטציה שלי מיד ידעתי מה אני הולכת להכין..
בחרתי כמובן בדג באס טרי, כי אין על דגים טריים!! הכנתי טמפורה עם המון שומשום והגשתי לצד איולי ( מקוצר ) בזיליקום ונענע.. חבל על הדיבורים, טוסוווו להכין
המרכיבים:
6-8 פילטים של דג באס טרי חתוכים לאצבעות (לבקש מהדגאי)
חצי כוס קמח לקימוח הדגים
לטמפורה:
כוס קמח תופח
כוס בירה לבנה קרה!
ביצה
כפית שומשום לבן
כפית שומשום מלא
כפית שומשום שחור (אפשר רק שומשום לבן)
מעט מלח
לאיולי בזיליקום ונענע:
3 כפות מיונז (אפשרי לייט)
חופן עלי בזיליקום
חופן עלי נענע
שן שום מגורדת
כף מיץ לימון טרי
מעט מלח
אופן ההכנה:
בעזרת מגבת נייר מייבשים את נתחי הדג ומניחים בקערה. ממליחים מעט!!
מניחים את הקמח בצלחת ומקמחים את נתחי הדג. מנערים שאריות ומניחים בצלחת.
מערבבים היטב את כל מרכיבי הטמפורה.
מחממים שמן חצי עמוק.
טובלים את נתחי הדג בטמפורה ומעבירים לשמן החם. מטגנים עד הזהבה.
מכינים את האיולי:
מניחים את כל המרכיבים בקערית ומערבבים בתנועות סיבוביות.
אוכלים בתאבון