מתחילה עם גילוי נאות, כמו שאר הממולאים, גם ארטישוק ממולא לא אכלתי בעבר, פשוט לא אהבתי.
משהו בציפוי לא הסתדר לי אז לא נגעתי. לפני כמה שנים, רוני ביקשה שאכין לה אבל לא מטוגן! איך לא מטוגן שאלתי?!
ואז היא ענתה, אם יש מישהי שיכולה להכין לא מטוגן זאת את! אתגרה אותי הגברת והחלטתי לנסות. חייבת לומר ששתינו
הופתענו מאוד מהתוצאה ובעצם כך למדתי לאכול ארטישוק ממולא ולהתענג עליו.

המרכיבים:
10-12 יח’ תחתיות ארטישוק טריים או קפואים

למילוי הבשר:
500 גרם בשר בקר טחון (צלעות)
1 בצל גדול
חצי צרור פטרוזיליה
גבעול סלרי גדול כולל העלים.
3 שיניי שום גדולות ופרוסות.
2 פרוסות לחם מושרות במים וסחוטות היטב
כפית שטוחה תבלין למפרום/בהרט
חצי כפית פלפל לבן/שחור
חצי כפית כורכום
כפית מחוקה פפריקה מתוקה
כפית מחוקה מלח
2 כפות שמן
רבע כוס מים קרים.

לרוטב:
2 בצלים גדולים קצוצים.
4 עלי מנגולד קצוצים (כולל החלק הלבן)
2 יח שומר פרוסים דק
2 גבעולי סלרי קצוצים כולל העלים
לימון גדול מפולט (קלוף כולל השכבה הלבנה) וחתוך לקוביות גסות.
כפית תבלין למפרום/בהרט
חצי כפית פלפל לבן או שחור
כפית שטוחה כורכום.
כפית פפריקה מתוקה.
כפית מלח (לפי טעם)
1/2 כוס שמן ( ממליצה חצי שמן זית וחצי שמן לבחירתכם)
3 כוסות מים רותחים ( כ 600 מל)


אופן ההכנה:
במעבד המזון מניחים את מרכיבי המילוי למעט הלחם וקוצצים.
מעבירים לקערה ומוסיפים את הבשר, המים, השמן והתבלינים.
לשים היטב, שמים למנוחה של רבע שעה במקרר ולשים שוב.

מכינים את הרוטב:
בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את הבצל. מטגנים תוך כדי ערבוב כרבע שעה.

מוסיפים את השום ומערבבים היטב. מוסיפים את השומר, הלימון , הסלרי והמנגולד ומטגנים תוך כדי ערבוב כעשר דקות.
מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.

מוסיפים מים רותחים, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ 20 דק’.
ממלאים את תחתיות הארטישוק בבשר (מהדקים היטב) ומוסיפים אותם לסיר.

מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כשעה וחצי.
הערות למתכון:
ממליצה לכסות את הסיר היטב ולאחר כחצי שעה של בישול להעביר לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות
חום סטטי (עליון תחתון) להמשך בישול.


15 Comments

  • מור
    Posted 27 בינואר 2022 22:02 0Likes

    בתור בשלנית גרועה, יצא לי ממש טוב אפילו בעלי אהב. תודה!

  • פול
    Posted 11 באפריל 2022 13:28 0Likes

    זה נראה ממש מעולה ומרגיש אפילו ממש טעים,
    אני רוצה להכין את זה לפסח, מה לשים במקום פרוסות לחם?
    אפשר קמח מצה?
    באיזו כמות?

    תודה רבה

  • הדר
    Posted 3 ביוני 2022 5:05 0Likes

    מעולה!!!! את אדירה! טעים בטרוף ויצא לי מדויק התמונות של השלבים כל כך עוזרות. תודה לך

  • ניב
    Posted 7 באוגוסט 2022 23:18 0Likes

    היי ענת 🙂נעים להכיר 💗פשוט היסטרי הקציצות האלו😇😇 ובכלל המתכונים שלך שניסיתי במטבח.. אלפי תודות על השיתוף הכנה שלך ובך תבורכי מפי עליון(הטעמים מחזירים אותי לבית סבתא)

  • לימור
    Posted 6 באוקטובר 2022 20:35 0Likes

    היי ענת המדהימה,
    האם אין צורך בטיגון בקמח וביצה עמ שהבשר לא יצא מהארטישוק? תודה

  • Leah
    Posted 30 באוקטובר 2022 20:16 0Likes

    היי! עם הודו טחון גם ילך?

  • שירי
    Posted 14 בספטמבר 2023 23:33 0Likes

    אהובה החימום בתנור שהסיר עדיין מכוסה ? ולכמה זמן ? תודה

Leave a comment