את המנה הזאת אסור לכם לפספס!! במקום למלא בשר מילאתי בדגים וזה יצא שוס אחד גדול. ההכנה מעט מורכבת בגלל שלב הטיגון אבל העבודה לגמרי משתלמת כי זאת אחת המנות היותר טעימות ומפתיעות שתכינו..
המרכיבים למילוי הדג:
500 גרם דג קרפיון טחון
רבע צרור פטרוזיליה קצוץ
רבע צרור כוסברה קצוץ
בצל בינוני קצוץ/מגורד
2 שיניי שום כתושות/קצוצות
3 כפות פירורי לחם
כפית גרידת לימון
חצי כפית כורכום
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית תבלין למפרום/בהרט
חצי כפית פלפל
כפית מלח (לפי טעם אישי)
10 תחתיות ארטישוק קפואות/טריות
לטיגון;
כוס קמח
3 ביצים L
שמן לטיגון עמוק
לרוטב:
2 כוסות עגבניות שרי חצויות
2 כוסות אפונה עדינה
3 שיניי שום פרוסות
לימון שלם סחוט
2 גבעולי סלרי קצוצים
2 כפות רכז רימונים
כפית סילאן טבעי
חצי כפית כורכום
חצי כפית פלפל
חצי כפית תבלין למפרום/בהרט
כפית מלח (לפי טעם אישי)
1/3 כוס שמן זית/אחר
אופן ההכנה:
מניחים בקערה את כל מרכיבי המילוי ולשים היטב. שמים למנוחה של 10 דקות במקרר.
יוצרים כדורים ממילוי הדגים וממלאים את תחתיות הארטישוק.
מניחים בקערה קמח ובקערה נוספת את הביצים וטורפים היטב.
מחממים שמן לטיגון עמוק.
טובלים את הארטישוק הממולא בקמח ומעבירים לביצה. מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה קלה.
מעבירים לרשת צינון ומכינים את הרוטב.
בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את העגבניות.
מטגנים כ 5 דקות ומוסיפים סלרי, שום ותבלינים. מטגנים תוך כדי ערבוב ומוסיפים 2 כוסות מים.
מביאים לרתיחה ומוסיפים את האפונה.
מכסים את הסיר ל 5 דקות ומסדרים את תחתיות הארטישוק שטיגנו.
מכסים שוב את הסיר ומבשלים על להבה בינונית נמוכה כשעה.
במידה ונשארו נוזלים בסיר, מסירים את המכסה ומבשלים עד הסמכה של הרוטב.
מפזרים המון כוסברה קצוצה ובתאבון.