יובלי הגיעה בשישי האחרון אחרי שבועיים רצופים בבסיס..
ערב לפני הכינה לי רשימה של אוכל שהיא אוהבת ואני כולי מתמוגגת!!
מחכה שיגיע הבוקר בכדי להכין לה..
אחת המנות האהובות על יובלי, בורקס בשר ופטריות עם רוטב.
פשוט, קל וטעים במיוחד.
מאז שהיא קטנה זו המנה האהובה עליה וזה ממש לא מפתיע, זאת יובלי, ילדה מהממת, טובת לב,
צנועה ומסתפקת במועט, שמחה בחלקה. תאמינו לי זו מתנת אל בשבילה ובשבילי.
המרכיבים:
חבילת דפי פילו
600 גרם בשר בקר טחון
2 בצלים גדולים קצוצים
סלסלת פטריות חתוכות דק
2 תפוחי אדמה מבושלים
1/4 צרור פטרוזיליה קצוץ
חצי כפית כורכום
חצי כפית פלפל
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה בהרט
4 כפות שמן
לרוטב הפטריות:
בצל גדול פרוס
2 סלסלות פטריות
2 כוסות ציר עוף/בקר/מים
חצי כפית כורכום
חצי כפית פלפל
כפית שטוחה מלח (לפי טעם)
3-4 כפות שמן
כף קמח לבן + רבע כוס מים
אופן ההכנה:
למילוי:
מחממים שמן ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים כ 10 דק’
מוסיפים את הפטריות החתוכות ומטגנים גם אותן במשך 3-4 דק’.
מוסיפים תבלינים ומערבבים.
זה הזמן להוסיף את הבשר.
מפוררים את הבשר בעזרת כף עץ ומטגנים עד שהבשר מאפיר והנוזלים מתאדים.
מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים לבשר.
מערבבים היטב, מוסיפים פטרוזיליה ומסירים מהאש. מצננים.
מכינים את הבורקס:
משמנים דף פילו משני צדדיו עם ספריי שמן.
מקפלים את השוליים שמופנים כלפיכם ומניחים כף גדושה מהמילוי.
מקפלים שוליים צדדיים ומגלגלים.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מחממים תנור ל 200 מעלות חום סטטי.
מפזרים מעט שומשום ואופים עד הזהבה.
מכינים את הרוטב:
מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבצל.
מטגנים עד הזהבה קלה.
פורסים את הפטריות ומוסיפים אותן לסיר.
מטגנים במשך כ 8 דק’.
מוסיפים תבלינים (למעט הקמח והמים)
מערבבים היטב ומוסיפים ציר/מים.
מבשלים כ 10 דק’.
מערבבים את הקמח עם המים עד למרקם חלק.
מוסיפים את הבלילה לביר ומערבבים היטב.
הרוטב יסמיך וזו המטרה. מבשלים עוד כ 3 דק’.
4 Comments
מלכה
במקום ציר בשר אני יכולה להשתמש ברוטב פטריות של אוסם מהול במים חמים? נשאר לי מפסח
ענת אלישע
פחות אוהבת אבל כן זה אפשרי
Sivan Levi
לשים ספריי שמן לפני ששמים בתנור
ענת אלישע
נכון