בורקס בשר מדפי פילו

לפני שאגש למתכון אתן לכם כמה טיפים לעבודה נכונה עם דפי פילו.
ישנם כמה סוגים בסופרים. חלקם במקפיאים וחלקם במקררים. במידה ובחרתם לעבוד עם הקפואים אז לילה לפני ההכנה תעבירו למקרר להפשרה מבוקרת ונכונה. במידה ובחרתם בסוג שנמצא במקררים פשוט תפתחו את האריזה ותתחילו לעבוד.
כלל חשוב בעבודה עם דפי פילו. תמיד אבל תמיד לכסות את הדפים עם מגבת מטבח נקייה אחרת הם יתייבשו ושימו לב, זה קורה מהר ואז קשה מאוד לעבוד איתם. דפי פילו עשויים מקמח מלח ומים. אין בהם מקור שומן ולכן חייבים לשמן אותם לפני העבודה. אתם תבחרו איך ואני רק אמליץ.
אני עובדת עם ספריי שמן לרוב. לא משנה איזה! תרסיס ביתי/קנוי/בטעם חמאה/שמן זית וכו’ העיקר שתתאימו את הטעם למתכון.
אחרי הרבה ניסיונות מצאתי שהפתרון הזה הוא הכי נוח מכולם. כמה ריסוסים והדף מוכן לעבודה.
זהו, אחרי שחפרתי לכם ניגש למתכון הכל כך פשוט!!

המרכיבים:
חבילת דפי פילו מופשרת/מצוננת
800 גרם בשר בקר טחון טרי
2 בצלים בינוניים קלופים וקצוצים.
סלסלת פטריות שמפיניון קצוצה
שקית ערמונים בוואקום קצוצים.
רבע צרור פטרוזיליה קצוץ.
תבלינים:
4 כפות שמן זית/רגיל
כף רסק עגבניות
חצי כפית בהרט
כפית מחוקה כמון
חצי כפית פלפל לבן/שחור
כפית שטוחה מלח

למריחה:
ביצה טרופה
שומשום/קצח לפיזור מעל המאפה

אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר רחב ומוסיפים את הבצלים הקצוצים.
מטגנים תוך כדי ערבוב כ 10 דקות.

מוסיפים את הפטריות והערמונים הקצוצים.
מטגנים גם אותם עד הורדת הנפח של הפטריות.

מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים אותו עד שהבשר מאפיר והנוזלים (אם יש ) נספגים.

מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב.

מטגנים עוד כ 5 דקות, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומצננים. (חשוב!)
מרפדים תבנית בקוטר 28-30 ס”מ בנייר אפייה.
מחממים תנור ל 200 מעלות חום סטטי (עליון תחתון)
מניחים דף פילו על משטח העבודה ובעזרת ספריי שמן משמנים משני הצדדים.
מקפלים שוליים ברוחב של 2 ס”מ. (הדף מונח לרוחב)

מניחים מילוי לכל אורך הקיפול ומגלגלים לנחש ארוך.
מניחים את הנחשים בתנועה סיבובית על המגש.

מברישים בביצה ומפזרים קצח/שומשום.
אופים עד הזהבה עמוקה!!



5 תגובה

  • רעות
    Posted 10 בנובמבר 2021 16:59 0Likes

    איזה יופיי מוכשרת את!! מאכל חגיגי ממש לשולחן שבת

  • קלסי
    Posted 24 בפברואר 2022 11:25 0Likes

    האם אפשר להכין את המלית יום לפני ולשמור במקרר?

כתיבת תגובה