תנו לי מאפה מבצק עלים, מלוח/מתוק ואני מוותרת על כל דבר. יכולה לחיות רק על זה. אמה מה, בצק עלים הוא אחד המורכבים והארוכים להכנה.
תסמכו עליי מצאתי קיצור דרך. תכינו את הידיים ומעוך טוב וצאו לדרך..
המרכיבים לבצק:
500 גרם קמח לחם/חלה
כפית מלאה מלח
רבע כפית שמרים יבשים (1 גרם)
300 מל מים קרים.
.
300 גרם חמאה בטמפ׳ החדר.
.
למילוי:
500 גרם גבינה בולגרית קשה 24% שומן מפוררת.
.
להברשה:
חלמון ביצה
שומשום לפיזור
.
אופן ההכנה:
מניחים בקערת המיקסר את מרכיבי הבצק ולשים 10 דקות.
מורידים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט ומחלקים לארבעה חלקים.
יוצרים כדורים, מכסים היטב בניילון ושמים למנוחה של חצי שעה.
.
מקמחים היטב את משטח העבודה ומניחים כדור. מקמחים גם אותו.
מרדדים בעזרת מערוך לעיגול גדול ודק עד כמה שניתן. (מקמחים שוב בזמן הלישה)
מורחים שכבה דקה של חמאה על כל העיגול.
מקפלים שליש ראשון למרכז ומעליו שליש שני. (נוצר מלבן ארוך)
מורחים שכבת חמאה דקה נוספת ומקפלים שליש אחד למרכז ומעליו את השליש השני. (קיפול מעטפה) מניחים בצד.
מרדדים כדור נוסף ומורחים שכבת חמאה.
מניחים את הבצק הראשון שקיפלנו במרכז העיגול ומקפלים שוב למרכז, מורחים חמאה ואז קיפול מעטפה.
חוזרים על הפעולה עם שני הכדורים הנוספים לקבלת רולדה נוספת.
מתקבלות שתי רולדות העשויות משני כדורים כל אחת.
.
עוטפים את הבצק בניילון ומכניסים למקפיא לחצי שעה.
.
מקמחים את משטח העבודה וגם את הבצק.
מרדדים למלבן רחב.
מפזרים שכבה אחידה של גבינה בולגרית.
מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים למשולשים.
.
מחממים תנור ל 200 מעלות חום סטטי.
מניחים את הבורקסים בתבנית אפייה ואופים עד הזהבה עמוקה!