שבוע טוב ומבורך
בדרך כזו או אחרת נחגוג את חג השבועות מחר
מצב רוח כבד, חששות, אי ודאות לצד גאווה אחת ענקית, צבא הגנה לישראל שבראשה עומד הרמטכ׳ל אביב כוכבי!! תודה רבה על מי ומה שאתם ועל עבודת הקודש שאתם עושים בכדי להגן על החומות ועל אזרחי ישראל
את המתכון הזה כבר העליתי לכם מזמן רק שהפעם שיניתי מעט את המילוי ובמקום תרד שמתי מנגולד. התוצאה.. בורקס העגלה שלום
הנה המתכון באהבה ותקווה לשקט שלום ובטחון
המרכיבים:
לבצק:
1 קג קמח לבן/קמח לחם/קמח פיצה
כף מלח
כף סוכר
2 כפות חומץ
550 מל מים.
למלית:
400 גרם גבינת שמנת
200 גרם גבינת פטה/בולגרית
500 גרם טובורג/כנען
100 גרם מוצרלה/צהובה מגורדת
500 גרם עלי תרד/מנגולד קצוצים
2 כפות קורנפלור
מלח, פלפל
להשריית כדורי הבצק:
כוס שמן
למריחת הבורקס:
ביצה
לקישוט:
שומשום
אופן ההכנה:
מניחים את כל חומרי הבצק למעט החומץ בקערת המיקסר ולשים במהירות בינונית כ 5 דק.מוסיפים את החומץ ולשים עוד 8 דקות. יוצרים כדור ומכסים לרבע שעה.
מחלקים לכדורים במשקל 100 גרם כל אחד.
לתבנית עמוקה מוזגים את השמן ומניחים בתוכה את הכדורים. מכסים ושמים למנוחה של מינימום שעתיים.
מערבבים את חומרי המלית למעט התרד/המנגולד הקצוץ. פותחים כל כדור לעלה דקיק שקוף ע”י מתיחה. מניחים מהמלית ומוסיפים שכבת תרד קצוץ. מגלגלים לנחש ארוך ולאחר מכן לשבלול.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה . מורחים ביצה, מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות עד הזהבה. בהצלחה!
סרטון הכנה מחכה לכם בקישור:
https://www.instagram.com/reel/CO5xUB2nlia/?utm_source=ig_web_copy_link
5 Comments
שירי
האם ניתן להקפיא לאחר שממלאים?
עטרה
היי, האם יש בעיה להכין את הכל היום- גם למלא, לגלגל וכו ומחר בבוקר רק לאפות? תודה
ענת אלישע
אין בעיה אבל הכי טוב להקפיא ואז לאפות
תהילה ביטון
היי אני עוקבת שלך ומכינה את רוב המתכונים שלך אין עלייך בעולם..שאלה קטנה לגבי הבורקס יש אפשרותלהכין בערב תבצק לשים בשמן במקרר עד למחרת בערב
ענת אלישע
בטח אהובה אין בעיה