בורקס מבצק יופקה

בואו נתחיל מזה שאם עוד לא אכלתם את הבורקס הזה תתכוננו לחגיגה מטורפת!!
בצק יופקה הוא בצק שעשוי מ 3 מרכיבים בלבד. קמח מלח ומים, מה שנותן לנו קריספיות מטורפת למאפה.
המקור של בצק היופקה הוא איך לא?! מתורכיה. כל העניין הוא לפתוח את הבצק כמה שיותר דק!!
אמור להתקבל עלה דק ושקוף. לא לדאוג, סביר להניח שהוא ייקרע לכם במהלך ההכנה וזה בסדר גמור.
לא ייראו כלום, מבטיחה. אני אדאג לצרף לכם סרטון הכנה בסוף המתכון, תצטרכו אותו.
הפעם מילאתי בתפוחי אדמה ופטריות יחד עם זאת תוכלו למלא בכל מה שבא לכם כולל גבינות/בשר
זהו, סיימתי לחפור, למתכון..


המרכיבים ל 15 יח’:
לבצק:

1 קג קמח לחם/קמח לבן/קמח כוסמין לבן
650 מ’ל מים (שלוש ורבע כוסות חד פעמי חם)
כף שטוחה מלח
כוס שמן (למנוחת הכדורים)

למילוי:
8-9 תפוחי אדמה בינוניים
2 בצלים גדולים קצוצים
2 סלסלות פטריות טריות
4 כפות שמן
מלח, חצי כפית פלפל, רבע כפית אגוז מוסקט
כפית מיונז (לפירה)

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים את כל מרכיבי הבצק (למעט השמן)
לשים במהירות בינונית כ 12 דק’
מתקבל בצק מעט דביק וזה בסדר.

מחלקים ל 15 כדורים (100 גר’ כ’א)
מניחים בתבנית עמוקה ומזליפים מעליהם את השמן.
מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד לשעה (מינימום)

מכינים את המילוי:
מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד ריכוך מלא.
מקלפים ,מועכים לפירה ומוסיפים את המיונז..

מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה עמוקה.
מוסיפים את הפטריות ומטגנים יחד עוד כ 5 דק’.
מוסיפים את התבלינים ומטגנים תוך כדי ערבוב עד אידוי מלא של הנוזלים.

מערבבים את הפטריות והפירה ומוסיפים מלח לפי טעם.

מכינים את הבורקס:

פותחים כל כדור לעלה דק עד שקיפות ע”י מתיחות של הבצק (ראו סרטון)

מוסיפים מילוי לכל האורך

מקפלים שוליים צרים מהצד שפונה כלפיכם ומוסיפים מילוי לכל האורך.

מגלגלים לנחש ארוך ובזהירות מותחים גם אותו לאורך.
מגלגלים לצורת שבלול.
מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
ממשיכים כך עם כל השאר.

מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום.
מחממים תנור ל 180 מעלות (חום סטטי/עליון תחתון)
אופים עד הזהבה עמוקה של המאפים.


1 Comment

  • רחל
    Posted 8 בפברואר 2022 19:27 0Likes

    אלופה👏👏👏

Leave a comment