בורקס פילו גבינות ותרד

ימי הקיץ החמים מחייבים מתכונים קלילים בין השאר. כאלה שסוגרים פינה במינימום מאמץ והמתכון הזה עונה על התיאור. מערבבים את כל המרכיבים בקערה ואפילו קיצרתי לכם את התהליך עם התרד.. ניתן להמיר את הגבינות לגבינות רזות וקיבלתם בורקס דל קלוריות בנוסף. מי שלא אוהב תרד יותר ממוזמן להסיר אותו מהמתכון אבל קחו בחשבון שתצטרכו להוסיף עוד גבינות ועוד כף קמח. זהו, אפשר להתחיל..

המרכיבים;
חבילת דפי פילו מופשרת לפי הוראות היצרן
ספריי שמן לשימון הדפים

למילוי:
250 גרם לאבנה (עדיפות ל 9% שומן)
220 גרם/גביע גבינת שמנת בטעם טבעי (ללא תוספות)
200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
30 גרם גרנה פדנו מגורדת (כחצי כוס, אופציונלי)
ביצה L
600 גרם עלי תרד קצוצים גס
2 כפות קמח
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל
רבע כפית אגוז מוסקט טחון

כף שומשום

אופן ההכנה:
מניחים בקערה את כל מרכיבי המילוי ומערבבים היטב.

מחממים תנור ל 200 מעלות חום סטטי
מרפדים תבנית בנייר אפייה

לוקחים דף פילו ומרססים עם ספריי שמן משני הצדדים.
מקפלים לשניים ומסובבים כך שהדף יהיה לאורך.
מקפלים שוליים ברוחב כ 4-5 סנטימטר ומניחים כף מילוי גבינות ותרד.
מקפלים שוליים ומגלגלים.
מעבירים לתבנית וממשיכים כך עם כל השאר.
מתיזים עוד מעט ספריי שמן ומפזרים שומשום.
אופים עד הזהבה עמוקה ומגישים לצד ירקות טריים.

כתיבת תגובה