הרשו לי להתוודות, אני, ענת אלישע, מכורה לבצקים! זהו, הוצאתי😅
הבייגלס האלה.. זאת התמכרות אמיתית. מבטיחה לכם שמהרגע שתכינו אותם לא תרצו לקנות שוב.
מה שאני לרוב עושה זה להכפיל כמויות. אני מכינה את כל הבייגלס ואז מקפיאה (מוכנים)
וכך יש לי כמות מכובדת וזמינה במקפיא .
אופן ההכנה של הבייגלס האלה מאוד מיושן היות ומדובר במתכון מאוד ישן, לי באופן אישי יש אותו כבר 25 שנים
ואין לי שמץ של מושג מהיכן יש לי אותו. פשוט כתוב לי בייגלס בקלסר. מהיכרות שלי עם עצמי סביר להניח שמדובר במתכון ישן מאחד העיתונים.
כן, אני מאלה שאספו מתכונים כל שבוע ולפעמים כמה פעמים בשבוע, תלוי באיזה עיתון הגיע אליי באותו השבוע.
אגב, ככה למדתי לבשל!!! ספרי בישול, עיתונים, תוכניות בישול בעיקר בחו”ל ואמא שלי ז”ל כמובן.
הפעם, חובה אבל חובה משקל, אל תשאלו אותי כמה כוסות זה בערך כי המתכון הזה מדויק על הגרמים!!! אל תעשו בערך כי זה ייצא בהתאם.
המרכיבים ל 12 יח:
700 גרם קמח לחם
40 גרם שמרים טריים/20 גרם שמרים יבשים( 2 כפות שטוחות)
2 כפות דבש
1 כף מלח
360 מל מים פושרים ( לא חמים!)
לטבילה:
ליטר וחצי מים + כפית מלח גדושה
למריחה:
ביצה מהולה עם כפית סילאן טבעי
מעל הבייגלס:
שומשום/פרג/קצח וכו’
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים את הדבש, שמרים ומים ומערבבים. מכסים במגבת ומחכים 10 דקות.
מוסיפים כוס קמח ( מתוך ה 700 ) ולשים במשך 3 דקות במהירות בינונית ( מתקבלת עיסה דלילה).
מוסיפים את שאר הקמח והמלח ולשים במשך 8 דקות רצופות.
הבצק שמתקבל מעט קשה אבל נוח לעבודה. יוצרים כדור, משמנים קערה , מניחים את הכדור ומשמנים קלות גם אותו.
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד הכפלת נפח ( כשעה ) בחורף יותר
מורידים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים לכדורים במשקל 80 גרם כל אחד.
בעזרת האגודלים יוצרים חור רחב באמצע כל כדור ויוצרים בייגל.
ממשיכים כך עם כל השאר.. מכסים במגבת ומשאירים למנוחה כ 15 דקות.
מחממים תנור ל 190 מעלות.
מניחים מים ומלח בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית.
מכניסים את הבייגלים לסיר ומבשלים כ 3 דקות מכל צד. ( לא להכניס הרבה יחד, הם מתנפחים במים)
בעזרת כף מחוררת מוציאים את הבייגלים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
מורחים ביצה ומפזרים כל תוספת שבא לכם. אופים עד הזהבה עמוקה
שימו לב, האפייה לוקח זמן, כ 35 דקות בתנור שלי.
4 תגובה
דנה
בטעות ערבבתי את כל חומרי הבצק יחד בלי ההקדמה..
ובסוף רק את הכף מלח.
האם זה ייפגע בבצק של הבייגלה?
ענת אלישע
ייצא מצויין בכל מקרה
אסנת
האם אפשר להקפיא לאחר האפייה?
ענת אלישע
בהחלט אין בעיה