שומעים משהו? עזבו בזה הרגע כל מה שאתם עושים, תשמרו את המתכון ותחזרו לעיסוקים שלכם. ולמה כל ההקדמה הזאת? כי כזה, עוד לא הכנתם.
יש לי מתכון בפיד לבייגל ירושלמי ואני בטוחה ששכחתם ממנו ממזמן… הבוקר התעוררתי עם דודא לבייגל ואף אחד לא יזיז אותי משם. חלק אפיתי בתנור הביתי וחלק בטאבון, התוצאה הורסת בשני המקרים!!! נתתי לכם את שתי האופציות במתכון, תהנו ותבלו.
המרכיבים:
1 קג קמח לחם/לבן/כוסמין לבן
2 כפות שמרים יבשים
6 כפות סוכר
1.5 כפות מלח
6 כפות שמן זית
550 מל מים
לציפוי:
2 כוסות מים
3 כוסות שומשום (ערבבתי שומשום מלא ולבן)
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים קמח סוכר ושמרים ומערבבים. מוסיפים שמן ומים ולשים במשך כ 2 דקות.
מוסיפים מלח ולשים עוד 8 דקות במהירות נמוכה בינונית.
יוצרים כדור ומעבירים לקערה משומנת קלות בשמן זית.
עוטפים במגבת ותפיחים כשעה (בחורף יותר, עד הכפלת נפח)
מורידים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים לכדורים במשקל 130 גרם כ׳א.
מניחים את הכדורים על משטח מקומח קלות ומתפיחים עוד כ 25-30 דקות.
מכינים 2 קערות גדולות. באחת שמים מים ובשניה את השומשום.
יוצרים חור במרכז כדור הבצק ומרחיבים בעזרת הידיים. יוצרים צורת אליפסה. ממשיכים כך עם כל השאר.
חוזרים לבייגל הראשון שפתחנו ומרחיבים עוד קצת את הצורה. טובלים במים ולאחר מכן בשומשום.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
מחממים תנור ל 220 מעלות חום סטטי
ממשיכים כך עם כל השאר. מתפיחים עוד כ 15-20 דקות ואופים בתנור עד הזהבה עמוקה.
לאפיה בטאבון:
מחממים טאבון ל 300 מעלות ומכסים להבה. מחכים שרצפת הטאבון תגיע ל 200 מעלות. מניחים כלי קטן עם מים בצד הטאבון. מניחים את הבייגל על ניירות אפיה ובעזרת המרדה מכניסים לטאבון. סוגרים את הדלת ואופים עד הזהבה עמוקה.
סרטון הכנה מחכה לכם בקישור:
https://www.instagram.com/reel/CQ8rkM3nqQ5/?utm_source=ig_web_copy_link
1 Comment
עמית
ענת כל המתכונים שלך מושלמים באמת!! . חובה לבדוק את הבלוג לפי ההכנות של שבת
רציתי לשאול כמה מעלות לשים בתנור וכמה בייגלה יוצאים מהמתכון ( מתכננת להכין למשלוחי מנות עם לאבנה ותוספות אחרותת)