בייגל סימיט טורקי

אין לי מושג אם זה מזג האוויר החורפי או אווירת הבידוד והקורונה אבל קמתי עם חשק לאפות היום!
שאלתי את הילדים מה בא להם ויובלי הזכירה לי שהמון זמן לא הכנתי את הבייגלים הטעימים ההם..
נו אמא, אלה עם המלאאא שומשום.. בייגל סימיט שאלתי? לא משנה איך תקראי לו אבל הוא הבייגלה הכי טעים בעולם!!!
האמת, היא צודקת, זה הבייגלה הכי טעים והכי ממכר בעולם. ממליצה לכם להכפיל מראש כמויות.
השוס של הבייגלה הזה לדעתי הוא השומשום הקלוי. אל תוותרו על השלב הזה , לא תצטערו..

המרכיבים:
500 גרם קמח פיצה/קמח לחם/קמח לבן
כף וחצי שמרים יבשים
כף וחצי סוכר
כף שמן זית
כף מחוקה מלח
300 מל מים חמימים ( כוס וחצי חד פעמי חם)

לציפוי:
4 כפות סילאן טבעי מהולות ב 4 כפות מים
2 כוסות שומשום קלוי (אופן ההכנה בהמשך)

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מניחים את כל מרכיבי הבצק ולשים במהירות איטית-בינונית במשך 10 דק׳.

יוצרים כדור בצק. מניחים בקערה משומנת קלות ומשמנים מעט גם את הכדור.
עוטפים בניילון נצמד את הקערה ומתפיחים כשעה ורבע.
קולים את השומשום:
מחממים מחבת ללא שמן ומוסיפים את השומשום.
קולים אותו עד הזהבה. שימו לב, מערבבים כל הזמן!

מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 95-110 כל כדור.
מכסים ומתפיחים חצי שעה נוספת.

מכל כדור יוצרים נחש ארוך ויוצרים בייגל.

טובלים כל בייגל בקערת המים והסילאן ולאחר מכן בשומשום הקלוי. ( משני הצדדים)
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים עוד חצי שעה.

מחממים תנור ל 210 מעלות ( חום סטטי/עליון תחתון) ואופים כ20 דק’ או עד הזהבה עמוקה.


17 Comments

  • מאיר בניטה
    Posted 19 בינואר 2022 19:49 0Likes

    היי
    איפה הסרטון ?

  • מישל
    Posted 22 בינואר 2022 15:22 0Likes

    היי אפשר להחליף את הקמח הרגיל בכוסמין?

  • כרמית
    Posted 22 בינואר 2022 15:26 0Likes

    הכנתי את הבייגל שלך , אין מילים לתאר פשוט מושלם

  • נוי
    Posted 31 בינואר 2022 17:48 0Likes

    מה הכמות שיוצא מהמתכון הזה?

    • ענת אלישע
      Posted 16 בפברואר 2022 22:38 0Likes

      15 יחידות

      • Yafit
        Posted 5 ביולי 2023 19:38 0Likes

        יש כאן קצת בלבול…. לדעתי 15 יחידות זה על כמות כפולה. כלומר 1 קילו קמח.
        הכנתי ויוצא לי 8 של 105 גרם. חבל שלא הכנתי ישר כפול.

  • נוי
    Posted 31 בינואר 2022 18:01 0Likes

    מה הכמות שיוצאת מהמתכון ?

  • מיטל
    Posted 5 במאי 2022 8:38 0Likes

    המתכון הוא לפי חצי קילו? מחצי קילו יוצאים 15 מאפים?

  • שובל
    Posted 19 ביולי 2022 18:09 0Likes

    היי אני רוצה לעשות את הבייגלה שיצא מלוח יחסית איך עושים?

    • ענת אלישע
      Posted 22 ביולי 2022 17:35 0Likes

      לפזר מלח גס מעל הבייגלים או להוסיף חצי כף מלח למתכון

  • מיכל
    Posted 22 בינואר 2024 20:30 0Likes

    היי ענת,
    אתר מקסים.. אני בהיכרות עדיין, סימנתי כבר כמה להכנה מיידית:)
    המלצה שלי קטנה – אולי בסוף כל מתכון לעשות פינת תכלס
    שיהיה רשום את המתכון בלי תמונות וקטיעות (שחשובים גם כן..)
    ככה יותר קל לאחוז לפני האפייה את הכמויות, החומרים והזמני התפחה וכו.

    תודה רבה.

  • מיכל
    Posted 28 בינואר 2024 18:57 0Likes

    רק להגיד שיצא מעולה
    מכינה היום שוב כמות כפולה.
    תודה רבה.

Leave a comment