פסח בשבילי זו הזמנות להכין מיליון מנות מגוונות וטעימות.
עוד מנה בגרסת “שגר ושכח” הכנה של כמה דק ולתנור ל 3 שעות..
בבית שלי לא אמרו ארטישוק ירושלמי אלה בטטה קסבייה. רק כשגדלתי הבנתי שזה לא השם המקורי..
בכל מקרה, השילוב בין בשר צלי (נתח מס’ 5) לבין הארטישוק הירושלמי מנצח. אגב שילוב מנצח, גם נתח אונטריב שומני מעט יעשה פלאים לסיר הזה.
מרקם ריבתי שמתקבל לרוב כשמבשלים בסירי יציקה.
את רוב התבשילים הארוכים שלי אני מבשלת בסירי יציקה יחד עם זאת תוכלו לבשל גם בסיר אחר מותאם לתנור.
שילוב נוסף שכדאי לנסות הוא בטטה מתוקה! כן כן, בטטה, ארטישוק ירושלמי ונתח בשר איכותי זה וואוו
המרכיבים:
1.200 ק’ג בשר צלי חתוך לקוביות.(מס’ 5)
1.5 קג’ ארטישוק ירושלמי.
ראש שום ירוק חצוי לשניים.
1/2 כוס שמן זית
כפית כורכום
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית ראס אל חנות
חצי כפית פלפל
מלח (לפי טעם)
אופן ההכנה:
בסיר רחב (מותאם לתנור) מחממים שמן ומניחים את קוביות הבשר.
צורבים היטב מכל הצדדים.
קולפים את הארטישוק הירושלמי ושוטפים היטב.
מוסיפים את השום לסיר ואת הארטישוק הירושלמי.
מטגנים גם אותם קלות.
מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים בזהירות.
מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי כמעט מלא של הבשר.
מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
מחממים תנור ל 160 מעלות חום סטטי.
מעבירים את הסיר לתנור (מכוסה)
צולים במשך כ 3 שעות או עד ריכוך מלא של הבשר.
מומלץ לבדוק מדי פעם שלא חסר נוזלים.
מסירים את המכסה וצולים עוד 10 דק’.
27 Comments
חן
האם אפשר במקום בתנור לבדל בגז ל 3 שעות?
את הבשר עם הקסביה
ענת אלישע
אפשרי רק לשים לב לכמות הנוזל ועל הלהבה הכי נמוכה
בר
היי האם אפשר עם אסאדו? אני רוצה לשלב את הארטישוק הירושלמי עם אסאדו
ענת אלישע
אפשר
לימור
שלום, אני מכינה היום את התבשיל, רק שאלה לגבי התנור, איזה פונקציה לבחור? קו תחתון ועליון ללא טורבו? או מצב גריל עם טורבו?
תודהה
ענת אלישע
תמיד קו עליון תחתון אלא אם צויין טורבו
רוי
האם אפשר לדעתך להשתמש בארטישוק של סנפרוסט?
ענת אלישע
כן אפשרי אבל להוסיף אותו באמצע הבישול
מירי
ענת, המתכון נראה מושלם כמו כל המתכונים שלך.
מה אפשר להשים במקום ארטישוק ירושלמי?
ענת אלישע
כל ירק אחר שאוהבים
רעות
נראה וואוו!
אפשר להשתמש גם בבשר אונטריב?
ענת אלישע
אפשר
רעות
וואוו!
אפשר להשתמש גם בבשר אונטריב?
ענת אלישע
בהחלט
ירדן גנים
יש אופציה להשתמש בסיר רגיל שנכנס לתנור לבישול ארוךאו שחייב סיר יציקה?
ענת אלישע
אפשר כל סיר שמותאם לתנור
עדי
הי, האם יזרום טוב עם פולקע?… לשנות איכשהו את התיבול?
ענת אלישע
אין סיבה שלא
מיה תמם
אפשר להשאיר את הקליפה?
ענת אלישע
לא ממליצה
שני
יש לי שריר מספר 8, יתפוס כאן?
ענת אלישע
כן סבבה לגמרי
קארין
היי, אפשר עם בשר כתף עגל?
ענת אלישע
אפשר
יובל
היי ,
אפשר במקום מים לשים בירה ? או שלא מתאים ?
מירי
היי, אפשר שום רגיל? אין לי שום ירוק
ענת אלישע
בהחלט