הבנות שלי מכורות לגיוזה! לא משנה באיזה מילוי, ירקות/בשר/עוף הכל הולך. הפסקתי לספור כמה פעמים הן ביקשו שאכין ואותו הדבר לגבי העוקבים שלי.. אמה מה? הפעם האחרונה שהכנתי גיוזה הייתה בערך לפני 20 שנה!! הכנתי פעם אחת, אכלנו והתלהבנו מאוד וזהו. מאז לא הכנתי שוב.. למה? לא יודעת, זאת האמת. אז הכנתי היום והפתעתי את הבנות. שלחתי תמונה של המנה מוכנה והן היו בטוחות שאני עובדת עליהן. ברגע שהבינו שהכנתי החל מצעד חזרה הביתה. קיבלתי ציון 10 מתוך 10🤩 עכשיו תקשיבו, לגבי הסגירה, אל תסתבכו, אפשר פשוט לסגור לחצי ירח. הטעם הוא אותו טעם מבטיחה לכם. ולגבי הבצק, השתדלתי למדוד כמויות מדויקות של הקמח והמים ועדיין, אם הבצק רך מדי או דביק, הוסיפו מעט קמח ואם יבש הוסיפו מעט מים עד שתגיעו למרקם אחיד ונעים. ממליצה בחום לצפות בסרטון ההכנה למטה.

המרכיבים לבצק:
כוס וחצי קמח (200 גרם)
100 מל מים רותחים (חצי כוס)
חצי כפית מלח

המרכיבים למילוי:
300 גרם פרגית טחונה/בשר בקר/חזה עוף
100 גרם כרוב לבן קצוץ(רבע קטן)
2 פטריות פורטובלו קצוצות ללא הרגל
2 בצלים ירוקים קצוצים
חופן עלי כוסברה קצוצים
שן שום גדולה מגורדת דק
כפית מחוקה ג’ינגר מגורד דק
חצי כפית פלפל
כף רוטב סויה
כמה טיפות שמן שומשום (4-5)
חצי כפית מלח (או לפי טעם)

המרכיבים לרוטב:
2 כפות רוטב סויה
חצי כפית ג’ינג’ר מגורד דק
בצל ירוק קצוץ
חצי פלפל צ’ילי חריף קצוץ
2 כפות מיץ לימון
כף סילאן/דבש (תוספת שלי, לאיזון טעמים)

אופן ההכנה:
מניחים בקערית את מרכיבי הבצק ומערבבים בעזרת כף עץ כדקה.
מורידים את הבצק למשטח עבודה ולשים עד אחידות כ 7-8 דקות.
מקמחים את הבצק משני הצדדים ועוטפים בניילון נצמד. מניחים בצד ל 25 דק’.

מכינים את המילוי:
מניחים בקערה את כל המרכיבים ולשים היטב. מניחים בצד.

רידוד הבצק:
מקמחים משטח עבודה ובעזרת מערוך מרדדים את הבצק הכי דק שאפשר!
קורצים עיגולים ואם הבצק עדיין עבה אז מרדדים גם את העיגולים.
אפשרות נוספת היא רידוד במכונת פסטה:
מחלקים את הבצק לשניים.
מקמחים היטב כל חלק ומרדדים ממספר 0 עד מספר 6 זה העובי הדרוש.
קורצים עיגולים .
את שאריות הבצק בשני המקרים, אוספים לכדור ומרדדים שוב..

מניחים כפית מהמילוי (לא להעמיס) במרכז כל עיגול.
סוגרים ומהדקים כמו בסרטון. או שסוגרים לצורת חצי ירח ומהדקים בקצוות.
מחממים היטב! מחבת ומברישים אותה בשמן קנולה.
מניחים את הגיוזות וצורבים במשך כ2-3 דק’ או עד הזהבה.
יוצקים מים בגובה של סנטימטר! לא יותר (ככוס בערך)
סוגרים את הסיר ומאדים במשך כ 10-12 דק’ או עד שהמים מתאדים לחלוטין.


מכינים את הרוטב:
מניחים בקערית את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים.
יוצקים מעל הגיוזה או טובלים.

לסרטון ההכנה:

1 תגובה

  • רונן
    Posted 22 בינואר 2023 17:20 0Likes

    הי ענת,
    חייב להודות,אני רשום להרבה מאוד בלוגים.אבל שלך עולה על כולם!!
    פשוט יוצא מהכלל.
    תודה לך.

כתיבת תגובה