גלילות חציל במילוי בשר

יש כל כך הרבה מתכונים ברשת לגלילות חציל ולכל אחד המתכון המיוחד שלו. הרבה זמן שלא הכנתי את המנה הזאת והחלטתי שבאמת הגיע הזמן שגם אתם תהנו ממנו. הכנתי בשישי האחרון ויכולה לומר שהסיר חוסל כבר בארוחת הערב!! קצת מורכב אבל שווה כל דקת הכנה.

המרכיבים:
3 יח’ חצילים גדולים קלופים זברה (פסים)
ספריי שמן

למילוי:
400 – 300 גרם בשר בקר טחון
בצל בינוני קצוץ דק
רבע צרור פטרוזליה קצוצים
חופן עלי נענע קצוצים
4 כפות פירורי לחם
חצי כפית בהרט
כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל
כף שמן זית
1/4 כוס מים קרים

לרוטב:
1/3 כוס שמן זית/אחר
5 שיניי שום פרוסות
כף פפריקה מתוקה
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית בהרט
כף סוכר חום כהה
כפית מלאה מלח (לפי טעם אישי)
פחית עגבניות קצוצות
כף גדושה רסק עגבניות
לימון גדול סחוט.
חצי צרור נענע
2 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 200 מעלות טורבו
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1/2 סמ
מתיזים ספריי שמן על נייר האפייה.
מניחים את החצילים ומתיזים גם מעליהם ספריי שמן.
אופים בתנור רק עד הזהבה קלה.

מניחים את כל מרכיבי המילוי בקערה ומערבבים היטב.

בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את השום. מטגנים קלות ולאחר מכן מוסיפים את התבלינים ורסק העגבניות.
מערבבים שוב ומוסיפים עגבניות מרוסקות, נענע, מיץ לימון, נענע ומים. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.

מנחים מילוי בגודל קציצה בקצה של החציל ומגלגלים.
מניחים את החצילים הממולאים בסיר כשהסגירה כלפי מטה.

סוגרים את הסיר ומבשלים כ 45-50 דק’ על להבה בינונית נמוכה.
מגישים לצד אורז לבן.

לסרטון ההכנה:

Leave a comment