לפעמים אבל רק לפעמים הילדים מבקשים הפסקה מדג מרוקאי בשישי.
דג על שולחן שישי הוא בגדר מאסט אצלנו בבית ובכל פעם אני ממציאה מתכון חדש.
אני אוהבת שהם מאתגרים אותי ועוד יותר אוהבת להמציא מנות חדשות!
הפעם הלכתי על שילוב מעניין של אריסה ודבש. נשמע מוזר? נכון אבל רק כשתכינו תבינו במה מדובר..
בכל מקרה, המנה הוגדרה כהצלחה מסחררת ע”י קבוצת הטועמים הראשית שלי וכשהם מאשרים אני מעבירה אליכם
המרכיבים:
4-5 מנות דג סלמון טרי (עם עור)
ראש שום קלוף
2 כוסות עגבניות שרי
3/4 כוס זיתים (מומלץ קלמטה)
לרוטב:
2 כפות אריסה מתוקה
2 כפות דבש
לימון גדול סחוט או שניים בינוניים
1/3 כוס שמן זית
כפית גדושה מלח אטלנטי
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 200 מעלות חום סטטי
מרפדים תבנית/סיר רחב בנייר אפייה ומשמנים אותו במעט שמן זית.
מניחים את נתחי הדג וביניהם מפזרים את העגבניות השום והזיתים.
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ובעזרת מברשת מורחים את הדג.
את יתרת הרוטב יוצקים על כל התבנית.
מכסים בנייר אפייה רטוב ומעליו רדיד אלומניום. מכניסים לתנור ל 20 דק׳.
מסירים את הניירות וצולים עוד כ 10 דק׳
6 תגובה
דורון
הכנתי עכשיו אבל אחרי 20דקות בתנור מכוסה ועוד 10 דקות לא מכוסה. הוא עדיין רטוב ולא כמו אצלך בתמונות. מה עשיתי לא נכון?
ענת אלישע
יש מצב שעבדת עם דג קפוא?
אדווה
היי אני מכינה עכשיו עם דג קפוא יש הבדל לאפיה?
ענת אלישע
אין הבדל בהנחה והדג מופשר
עינת
אפשר להשתמש באריסה רגילה?
ענת אלישע
כן אין בעיה