דלעת מקורמלת בבצלים

תוספת מנצחת שהולכת לככב אצלכם בשולחן החג. שאלתי אתכם בסטורי אתמול אם בא לכם מתכון? וואי על התגובות. והבטחות אני תמיד מקיימת

אצל הוריי ז״ל לא נהגו לאכול מאכלים חריפים בערב החג.. גם את הדגים נהגה אימי לבשל ללא פלפל חריף! עם השנים הבנתי את הכוונה.. סימן לבאות.. התחלה מתוקה לשנה מוצלחת. התוספת הזו נחשבה לחגיגית והוגשה תמיד לצד קוסקוס.
מגישה לכם את המתכון עם גאווה ענקית ושמחה לצד געגוע מטורף..
אני מחכה לסטורי חגיגי שלכם בערב חג.. מחכה ומצפה

המרכיבים:
1-1.5 קג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
8 בצלים גדולים פרוסים לרצועות
חופן צימוקים
חופן שזיפים מגולענים
אגוזי מלך/שקדים קלופים
מלח, פלפל, כף סוכר חום כהה דביק, כפית כורכום, כפית קינמון
100 מל שמן זית
100 מל מים

אופן ההכנה:
מחממים תנור על 180 מעלות.
מניחים את קוביות הדלעת בתבנית ומזליםים חצי מכמות שמן הזית. עוטפים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומניום. מכניסים לתנור לחצי שעה.

מכינים את רוטב הבצלים:
בסיר סוטאז׳ מניחים את שמן הזית שנותר ומניחים את הבצלים. לאחר כ 10 דקות מוסיפים את התבלינים, הצימוקים והשזיפים ומערבבים היטב. עובדים על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב. מכסים את הסיר ומבשלים כ20 דקות. מדי פעם פותחים את המכסה, מערבבים ומכסים שוב.

מרכיבים את המנה:
מוציאים את הדלעת מהתנור ושופכים מעליה את רוטב הבצלים. מוסיפים חצי כוס מים לתבנית ( מהצד )ומפזרים מעל אגוזים/שקדים. עוטפים את התבנית שוב ברדיד אלומניום ומחזירים לתנור לעוד חצי שעה. מסירים את רדיד האלומניום ומשאירים בתנור עד הזהבה. מגישים לצד קוסקוס לבן בוהק

כתיבת תגובה