הבנות שלי מכורות להום פרייז! אמה מה הן מאוד אוהבות לאכול הום פרייז לצד המבורגר והיות ואנחנו שומרי כשרות הכנתי להן בגרסת הפרווה והיא טעימה לא פחות אם לא יותר. גם על הטיגון ויתרתי והכנסתי הכל לתנור עם מעט שמן זית ומלח. יצא כל כך טעים שהמגש חוסל בשניות!!
המרכיבים:
3 יח בטטה בינונית קלופה
3-4 תפוחי אדמה קלופים
2-3 גזרים קלופים (תנסו, יוצא מטורף)
4 בצלי שאלוט חתוכים לפרוסות עבות (אפשר בצל רגיל/סגול אבל 2 יח’)
3 כפות שמן זית
כפית מלאה מלח ים אטלנטי
לרוטב:
3/4 כוס רוטב צ’ילי מתוק
1/2 כוס רוטב צ’ילי חריף
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
כף מלאה שומשום
3 כפות שמן זית
להגשה:
בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה:
חותכים את כל הירקות לקוביות בינוניות קטנות.
מעבירים לקערה ומתבלים בשמן זית ומלח גס.
מחממים תנור ל 200 מעלות טורבו.
מעבירים את הירקות לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור ל 45 דק’ או עד הזהבה.
מכינים את הרוטב:
מחממים היטב מחבת ומוסיפים את השומשום.
קולים אותו כ 2 דק’ תוך כדי הקפצה/ערבוב.
מוסיפים רטבים, שמן זית ותבלינים.
מערבבים ומבשלים כ 5 דק’.
מוסיפים את הירקות המוכנים ומערבבים בזהירות.
מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים בבצל ירוק קצוץ.