בכל פעם שאני מכינה זיתים מבושלים הזכרונות מציפים אותי והגרון נחנק..
סיר שמעלה רגשות וטעמים מימים שלא ישובו עוד.. געגועים עזים להוריי ולאחותי ז”ל
את הזיתים האלה נהגו להכין בשמחות, באבל , בחגים או בשישי
זוכרת את אבא שלי כשהיה חוזר מהצפון עם דליים! של זיתים שהיה קונה ממישהו ספציפי בטבריה.
תמיד אבל תמיד היה פח זיתים מבוקעים מרירים במחסן שלהם. בכל פעם שאמא שלי רצתה לבשל היא הייתה ניגשת לפח, מוציאה את הכמות הרצויה ויושבת לשבור ולגלען אותם. מביאה אליכם את המתכון בדיוק כפי שאני זוכרת בכדי שתבינו כמה טעים.
את הזיתים האלה ניתן להשיג לרוב בשווקים והם נמכרים במשקל
מצרכים:
700 גרם זיתים ירוקים מבוקעים מרירים וגדולים
מים להשרייה ולבישול
רבע כפית כורכום
תבלינים:
4 שיניי שום פרוסות
2 כפות לימון כבוש
מיץ מחצי לימון
חצי כפית פלפל לבן
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
חצי כפית כמון
כף גדושה רסק עגבניות
שליש כוס שמן
מלח (לפי טעם)
אופן ההכנה:
מגלענים את הזיתים מחרצנים ומניחים בקערה.
ממלאים מים עד כיסוי מלא ומשרים למינימום שלוש שעות עד לילה (נטרול מרירות ומליחות)
שוטפים את הזיתים המושרים היטב, מסננים ומעבירים לסיר.
ממלאים מים לכיסוי מלא ומוסיפים את הכורכום , מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה או עד ריכוך.
מסננים..
מכינים את הרוטב:
יוצקים לסיר את השמן ומוסיפים את שיניי השום הפרוסות, מטגנים כדקה ומוסיפים את שאר התבלינים כולל הרסק והלימון הכבוש.
מוסיפים חצי כוס מים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
מוסיפים לסיר את הזיתים המסוננים. מערבבים שוב ומבשלים כרבע שעה.
הערות למתכון:
ניתן להחליף לזיתים משימורים אבל אז ההשרייה תהיה בת שעה בלבד וההרתחה עם הכורכום תהיה ל 10 דק’ בלבד.
משם ממשיכים לפי המתכון..
6 Comments
אליס
מתכון לקציצות עם בצל
ענת אלישע
יש באתר, קציצות בבצלים
חלי
איזה זיתים אלה? מאיפה קונים?
ענת אלישע
זיתים מזן נובו ניתן להשיג בשווקים או במעדניות
רונית
איפה משיגים זיתים מבוקעים ללא חרצן ? לא נתקלתי בזה ….
ענת אלישע
בשווקים או במעדניות יקירה