בין המאפים האהובים עליי במיוחד. הוא קל להכנה (רק נראה מסובך)
כל מה שתצטרכו הוא סבלנות! מזג האוויר עדיין קר וכמות השמרים היא יחסית קטנה.
הסבלנות סופר משתלמת!! אחד המאפים היותר טעימים שתכינו.
אני הכנתי ארבע מאפים גדולים, אתם תחליטו אם בא לכם להכין קטנים יותר.
בכל מקרה, אל תפספסו שום שלב בהכנה, תיצמדו למתכון ותבינו במה מדובר..
למילוי השתמשתי בכמה גבינות כשהבולטת מביניהן היא פתיתי מוצרלה מתוך סדרת השף הלבן.
בחרתי בה מכיוון שהיא מתאימה לפיצה ובכללי ולמאפים והכי חשוב היא נמתחת בלי סוף.
המרכיבים:
500 גר׳ קמח פיצה/קמח לחם
350 מל מים
כף סוכר
כפית גדושה מלח
2 כפיות שטוחות שמרים יבשים
3 כפות שמן זית
למילוי:
200 גרם פתיתי מוצרלה השף הלבן
200 גרם גבינה גרוזינית/פתיתי מוצרלה
200 גרם גבינה בולגרית קשה
גביע קוטג׳
1 ביצה
שמן זית להברשה
4 ביצים m
4 קוביות חמאה קטנות.
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים קמח סוכר ומים ולשים כ 3 דקות.
עוצרים את המיקסר ומכסים את הקערה עם מגבת מטבח נקייה לחצי שעה.
מוסיפים את השמרים, המלח והשמן ולשים במהירות בינונית עוד 8 דקות.
מתקבל בצק מעט דביק וזה תקין.
יוצרים כדור בעזרת ידיים משומנות ומעבירים לקערה משומנת קלות.
מכסים בניילון נצמד לשעה עד שעה וחצי.
מניחים את מרכיבי המילוי בקערה ומערבבים היטב, מכסים ושומרים במקרר.
מורידים את הבצק למשטח מקומח קלות.
בעזרת קלף מחלקים את הבצק ל 4 חלקים.
יוצרים כדורים, מכסים במגבת ומתפיחים עוד חצי שעה.
בעזרת הידיים משטחים כדור בצק.
(עובדים על משטח מקומח)
מניחים שכבה דקה של מילוי על הבצק.
מגלגלים את השוליים משני הצדדים ומהדקים בצדדים.
ממשיכים כך עם השאר ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מחממים תנור ל 250 מעלות חום סטטי.
ממלאים את המאפים ביתרת הגבינות.
מברישים את שולי המאפים במעט שמן זית.
אופים כ 8 דק׳ או עד הזהבה קלה של המאפה.
מוציאים מהתנור ומניחים ביצה במרכז כל מאפה.
מחזירים לתנור לעוד כ 3-4 דק׳.
מניחים קוביית חמאה על כל מאפה ובתאבון.
4 Comments
מירב
ניתן לעשות עם גבינה צהובה, ריקוטה למריחה, גבינה לבנה וקוטג’?
ענת אלישע
אפשר הכל אין בעיה
חלי
האם אפשרי להכין לאפות (בחי הביצה כמובו) ולהקפיא? המטרה להוציא ולחמם במוצש בגלל חג שבועות
ענת אלישע
בהחלט כן