חלות של שישי

בימי שישי אני נוהגת לאפות חלות לכבוד שבת המלכה. חלות של אמא שלי ז׳ל, חלות בסיסיות ביותר, בלי תוספות ובלי ביצים. חלות שבזכות הריח המדהים של האפיה שלהן התאהבתי בעולם השמרים.. אפית החלות בשישי מציפה אותי בזכרונות ילדות נעימים. בכל שישי וערבי חג נהגה אימי ז”ל להכין חלות, את החלות האלה! כשביקשתי ממנה מתכון היא אמרה שאין לה כמויות מדויקות וזה היה נכון. אני זוכרת אותה שופכת שמרים וסוכר לקערה לפי העין ולאחר מכן היתה מעניסה את הקערה מתחת לברז המים, כמה שנכנס היתה אומרת.. וכך למדתי גם אני להכין את החלות שלי, לפי העין.. עכשיו תארו לכם מה קרה לי כשהייתי צריכה לדייק כמויות.. בואו נגיד שזה לקח זמן..


המרכיבים:
1 ק׳ג קמח לחם/חלה/כוסמין לבן/לבן
כף וחצי שמרים
4 כפות סוכר
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס שמן קנולה
500-550 מל מים (קמח לבן 500 מל יספיקו)
כף מלח

למריחה:
חלמון ביצה , כף מים, כפית סוכר/סילאן

לקישוט:
שומשום /פרג

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים קמח סוכר ושמרים ומערבבים.
מוסיפים מים ולשים כ 2-3 דקות. מוסיפים מלח ולאחר מכן את השמן.
לשים במשך 8 דקות רצופות במהירות בינונית.
יוצרים כדור מהבצק ומעבירים לקערה משומנת.
משמנים גם את הבצק קלות, מכסים ומתפיחים כשעה (בחורף יותר)
מחלקים לכדורים במשקל לפי הצורך:
חלה גדולה משלוש רצועות – 200 גרם כל כדור
חלה מארבע רצועות 120-140 גרם כ׳א
לחמניות 80-100 גרם כא
מכסים במגבת מטבח נקייה ומתפיחים עוד כ 20 דקות.
פותחים כל כדור ויוצרים רצועות.
קולעים לצורה הרצויה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
מכסים ומתפיחים עוד כ25-30 דקות או עד הכפלת נפח של החלות

חלות קלועות מ 4 רצועות לפני התפחה סופית
לאחר ההתפחה
ואפשר גם לחמניות (סרטון הכנה למטה)


מחממים תנור ל 200 מעלות (חום סטטי)
טורפים חלמון ביצה עם כפית סוכר/סילאן וכף מים.
מורחים את החלות ומקשטים בשומשום/פרג
אופים עד הזהבה עמוקה.
מצננים על רשת.

בקישור תוכלו למצוא סרטון הכנה ללחמניות:

וסרטון הכנה לחלות מ 4 רצועות:

27 תגובה

  • חן
    Posted 16 באוגוסט 2022 19:55 0Likes

    שמרים יבשים או טריים?

  • טל אגם
    Posted 4 בפברואר 2023 10:35 0Likes

    היי ענת אלופה, יצא ממש יפה וטעים אבל לא מספיק אוורירי, מה לדעתך הסיבה?

    • ענת אלישע
      Posted 8 בפברואר 2023 11:21 0Likes

      התפחה יקירה, מזג האוויר התקרר מאוד ולכן זמני ההתפחה מתארכים

    • עדינה
      Posted 10 בפברואר 2023 3:01 0Likes

      אז ככה בגלל שממש קר בחוץ וכדי שהבצק יתפח יותר מהר אז אני מכניסה אותו לתנור שחומם קצת לפני וברור לחבות לפחות רבע שעה לפני שאת מכניסה תבצק ואז את מחממת מים חמים ושמה בתוך כלי שיש לך יחסית הרבה מים ואז את מכניסה תבצק לתנור ואת הכלי בצד וזה פשוט תופח מהר יותר תנסי לא פעם ראשונה שאני מנסה וזה פשוט עובד

    • מיטל
      Posted 9 במרץ 2023 21:26 0Likes

      אני חושבת שגם כמות ככל שהבצק רך יותר ככה יוצא אוורירי יותר

  • פלורנס
    Posted 4 בפברואר 2023 14:56 0Likes

    אלופה כל הכבוד 🌷⚘🌹🥀

  • עדינה
    Posted 10 בפברואר 2023 2:57 0Likes

    ואוי. מכינה תחלות עכשיו מתרגשת מאיך שהבצק רך
    מחכה כבר שיהיה מוכן

  • ליאם מזרחי
    Posted 14 באפריל 2023 16:05 0Likes

    מתכון מושלם מכינה אותו כל שבת.
    אבל אני אף פעם לא סגורה על כמה זמן לשים בתנור. כמה זמן את ממליצה?

    • ענת אלישע
      Posted 1 בנובמבר 2023 10:46 0Likes

      כל תנור והחום שלו אהובה, ממליצה להשגיח אחרי כ 20 דק’ ולא לפחד מצבע שחום

  • שרית
    Posted 20 באפריל 2023 19:48 0Likes

    היי ענת הכמות של הקמח יכולה להספיק גם לשתי חלות ולחמניות?

  • Liad Leah
    Posted 5 במאי 2023 17:41 0Likes

    ענתי, תודה לך!
    מרגש אותי להכין משהו שאשה יהודיה הכינה והעבירה לביתה.אני גרה בארה”ב מכינה את זה קבוע וזה משמח את ליבנו ומזכיר לנו את המזרחיות הישראלית הגאה שלנו.
    תודה לך!!

  • מרים
    Posted 16 במאי 2023 21:07 0Likes

    מה אפשר למרוח במקום הביצה יש לי ילדה אלרגית

  • מרין
    Posted 1 ביוני 2023 14:47 0Likes

    האם אפשר לחלק את המתכון לחצי?

  • נטע
    Posted 7 ביוני 2023 23:03 0Likes

    היי ענת,
    נראה מושלם, מחכה כבר ליום שישי להכין את החלות המהממות לכבוד שבת קודש!
    האם הרצועות של החלות (בקליעה של 4) הן עבות באמצע וצרות בקצוות? כי אהבתי ממש את המראה המיוחד של החלות שלך.
    אשמח להסבר קצרצר אם אפשר.
    תודה רבה

  • אורית
    Posted 15 ביוני 2023 19:24 0Likes

    היי ענת יקרה
    אם אפשרי להכין בליל חמישי ולהתפיח לילה במקרר וביום שישי להכין?
    תודה

  • לינוי שדה
    Posted 13 באוקטובר 2023 22:10 0Likes

    היי ענת
    רציתי לשאול כמה חלות יוצאות מהמתכון?

  • נועה
    Posted 17 באוקטובר 2023 19:56 0Likes

    אפשר להתפיח במקרר למשך הלילה?

  • עמית
    Posted 29 באוקטובר 2023 19:48 0Likes

    כמה זמן בתנור?

    • ענת אלישע
      Posted 1 בנובמבר 2023 10:44 0Likes

      כל תנור והחום שלו, אחרי 20 דק’ להתחיל לעקוב אחרי הצבע

כתיבת תגובה