חמין/טבחה שעועית עם קוקלות

חמין שעועית עם קוקלות
חמין שעועית אני מכינה לרוב בשיא החורף כי אחרי צלחת כזאת צריך לרוץ למיטה ולהתכרבל בפוך לשנ״צ מתוק של שבת והגשם דופק בחלון..
כשהייתי ילדה, אמא שלי ז׳ל היתה מכינה מדי פעם את החמין הזה ומוסיפה לו קוקלות חריפות. מיותר לציין שלא העזתי לטעום.. לא הבנתי אז מה אני מפסידה!
הקוקלה היא ספק קציצה ספק בצק. היא עשויה מסולת ביצים ומקור שומן כלשהו. כל משפחה מכינה אותה לפי טעמה.. חלק טוענים שהקציצה שייכת למטבח הטוניסאי וחלק לטריפוליטאי ועוד.. אני מכינה קוקלות לפי המתכון של אחותי אהובתי הקטנה, שני, שהיא בשלנית אלופה בפני עצמה. מעין מיקס של כל המטבחים..
הפעם השתמשתי בנתח בשר שנקרא אונטריב וכמובן שהוספתי ״שחקן חיזוק״ עצמות מח מובחרות.
לקוקלות הוספתי שומן וואגיו קצוץ. חלק מוסיפים שומן כבש, חלק אסאדו ואפשר גם בלי בכלל, עניין של טעם..זהו, סיימתי לחפור, אתן לתמונות לדבר ותתכוננו לריח מטורף בבית.. בהצלחה להתאפק לא לגנוב קוקלה באמצע הלילה מהסיר.

המרכיבים לחמין:
1.5 ק׳ג נתח אונטריב חתוך לקוביות/ אסאדו
1-2 עצמות מח.
300 גרם שעועית לבנה מושרית לילה קודם במים.
4-5 תפוחי אדמה בינוניים חצויים לשניים.
ראש שום שלם.
תבלינים:
1.5 כפות פפריקה מתוקה.
1/2 כף פפריקה חריפה ( לא חובה, מומלץ )
2 כפות רסק עגבניות.
רבע כף פלפל שחור.
כף מחוקה כמון.
כף שטוחה מלח.
6 כפות שמן זית/רגיל

לקוקלות:
כוס סולת ( ח.פעמי חם )
3 ביצים m
1/2 צרור כוסברה קצוץ.
8 שיניי שום כתושות.
100 גרם שומן ( לבחירתכם ) קצוץ.
כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית כורכום.
1/2 כפית כמון.
1/4 כפית פפריקה חריפה.
חצי כפית מלח (לפי טעם)

אופן ההכנה:
מערבבים את כל מרכיבי הקוקלות, מכסים ומניחים בצד ל 20 דקות מינימום.

שומן וואגיו קצוץ

בסיר עמוק מחממים שמן ומוסיפים את נתחי הבשר ועצמות המח. צורבים היטב מכל הצדדים.

מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ואת ראש השום.

מוסיפים גם את השעועית. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים קלות.
מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי מלא של השעועית והבשר ועוד 2 סנטימטר.
מכסים ומביאים לרתיחה.

מכינים את הקוקלות:
בידיים רטובות יוצרים קציצות מוארכות.

הבצק מאוד רך וזה בסדר! הקציצה מתייצבת ברגע שמכניסים אותה לסיר.
מכניסים את כל הקוקלות לסיר המבעבע ומכסים. מבשלים כשעה ורבע על להבה נמוכה.

רגע לפני הכניסה לתנור

מעבירים לתנור שחומם מראש ל 110 מעלות כאשר הסיר מכוסה או במכסה ייעודי או בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומניום.
ניתן להניח גם על הפלטה רק לא לשכוח לכסות!
החמין מוכן אחרי לילה שלם בתנור (10 שעות לפחות).

11 תגובה

  • חנית
    Posted 24 בנובמבר 2021 23:38 0Likes

    אם אני לא מעוניינת לשים שומן בקוקלות (אני לא אוהבת שומן) האם אני צריכה להוסיף משהו טחר במקום?

    • ענת אלישע
      Posted 25 בנובמבר 2021 13:11 0Likes

      אין צורך, פשוט לוותר, הן יקבלו את טעם החמין

      • מורן
        Posted 29 בדצמבר 2022 21:50 0Likes

        היי אני מעוניינית גם בלי שומן על בסיס פרווה לעשות את מרכיבי הקולקלה מבלי השומן זה יהיה בסדר ?!?!

  • לימור
    Posted 29 בדצמבר 2022 21:42 0Likes

    את העצמות מח לא מרתיחים קודם לפני הטיגון?

  • אילנה שמאי
    Posted 29 בדצמבר 2022 22:13 0Likes

    נהדר ניפלא אכין ואנסה תודה לך אהובה

  • חן
    Posted 6 בינואר 2023 8:08 0Likes

    אפשר להוסיף גם חיטה

  • דנה
    Posted 18 באפריל 2023 15:05 0Likes

    האם אפשרי לעשות את זה כתבשיל מהיר ? ולא חמין?

  • אלי חן
    Posted 4 בינואר 2024 15:38 0Likes

    הוספתי קינמון.
    גן העדן הפך לגן עדן עליון….

כתיבת תגובה