הפעם הראשונה שנתקלתי בטשולנט הייתה כשהייתי בת 10 ונסענו לבית מלון עם ההורים שלי..
אבא שלי חזר מהתפילה בשבת בבוקר וירדנו לחדר האוכל. הריח של הטשולנט היכה בי בחוזקה😲
כילדה לא הסכמתי לטעום מהחמין בשום דרך ובשום מצב. אני זוכרת שישבתי בשולחן ולא הצלחתי לאכול.
אבא שלי חזר לשולחן עם צלחת מלאה בטשולנט ופנים מרוצות, מה זה מרוצות, הוא זרח מאושר והתענג על כל ביס.
אמא שלי הייתה מכינה במיוחד בשבילו מדי פעם, הוא פשוט אהב את זה! וככה בעצם למדתי לבשל טשולנט והיום אני מכינה לילדים שלי והם מתענגים וכן, למדתי לאהוב ולהתענג גם😊😊
אתם זוכרים שאני אוהבת לשלב שני סוגים של בשר בחמין שלי נכון?! כך עשיתי גם הפעם, בכל זאת מרוקאית שמכינה טשולנט..
הטעם הבולט שזכור לי הוא טיפה מתקתק וכמו שכבר הבנתם, אני מבשלת מזכרונות .. הנה הגרסה שלי לחמין הכי טעים בעולם!
המרכיבים ל 6-8 סועדים:
800 גרם נתח שפונדרה טרי חתוך לקוביות גדולות
400 גרם נתח אונטריב טרי חתוך לקוביות גדולות
עצם מח גדולה
2 כוסות שעועית לבנה (לאחר השרייה של 24 שעות במים, לחמין תספיק גם השרייה של לילה)
כוס גרגירי חומוס ( לאחר השרייה כמובן)
3/4 כוס חיטה/גריסי פנינה
ראש שום גדול
2 בצלים בינוניים קלופים וחתוכים לרבעים
3 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לרבעים
1 בטטה גדולה קלופה וחתוכה לעיגולים גסים
ביצים לפי מספר הסועדים.
תבלינים:
2 כפות סילאן
כף שטוחה כמון
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית שטוחה כורכום
כף גדושה פפריקה מתוקה
2 כפות רסק עגבניות
7-8 כפות שמן
מלח לפי טעם
אופן ההכנה:
בסיר יציקה או סיר המיועד לתנור מחממים שמן ומוסיפים את רבעי הבצל.
מטגנים כ 5 דקות ומוסיפים את נתחי הבשר ועצם המח.
מתבלים במלח ופלפל וצורבים היטב משני הצדדים.
מוסיפים את השעועית, החומוס וגריסה הפנינה.
מוסיפים גם את ראש השום, תפוחי האדמה, הבטטה ואת כל התבלינים
(לא לשכוח להוסיף עוד מלח ופלפל גם)
מערבבים קלות ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי מלא של הקטניות ועוד 1.5 ס”מ.
מוסיפים ביצים ומכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
מבשלים כשעה. מוודאים שיש עדיין נוזלים בסיר ובמידה ולא מוסיפים עוד 1/2 כוס מים רותחים.
מעבירים לתנור שחומם ל 110 מעלות למינימום 8-10 שעות. ככל שהטשולנט יהיה בתנור כך ייטב!
וכן, ניתן להכין על פלטת שבת והתוצאה לא פחות טובה! רק לא לשכוח לכסות את הסיר בכיסוי ייעודי לפלטה. (חסין אש*)
הערות למתכון:
ניתן להחליף את הבשר לאוסובוקו יוצא מעולה לא פחות.
ניתן גם להשתמש בנתח שריר/צלי כתף אבל לא לשכוח להוסיף שחקני חיזוק (עצמות מח)
ניתן להכין בסיר חשמלי באותו האופן בדיוק
19 Comments
לי
הי ענת
כאשר אני מבשלת חמין נשארים לי הרבה נוזלים…
מה לעשות כדי שיצא לי יותר ‘עיסתי’ ?
תודה
ענת אלישע
לצמצם יותר נוזלים לפני התנור/הפלטה
ריקה
תודה על מתכונים נהדרים😋😘לגבי הביצים לחמין, האם ניתן לקלף את הקליפה ולהוסיף אותם אחרי שרתחו לתוך הסיר חמין? או שחייב עם הקליפה להניח אותם בסיר החמין? תודה על המענה.
ענת אלישע
חובה עם הקליפה יקירה
ולריה
היי ענת
האם יש אפשרות להכין חמין לא בתנור ולא בפלטה
אלא לבשל על הגז על אש נמוכה ?
ענת אלישע
לא ניסיתי מעולם כך שלא רוצה להטעות אותך. יחד עם זאת יש אפשרות על חום נמוך מאוד אני מניחה כמו בישול על פתילייה..
ירין
היי ענתוש,
אין על המתכונים שלך.
פעם ראשונה שמכינה חמין, רציתי לדעת אם אני רוצה להוסיף ג׳חנונים לתבשיל של החמין ולהכין את זה בסיר חשמלי האם זה אפשרי? אם כן פשוט להשים בשקית קוקי?
וכמה שעות החמין צריך להתבשל בתוך הסיר?
תודה🌸🌸🌸אין עליך
ענת אלישע
אפשרי בהחלט להוסיף ג’חנון וכן, להכניס לשקית קוקי
תהל
היי תודה על מתכונים מושלמים!
אפשרי להשתמש בבשר אסאדו ?
ענת אלישע
בהחלט
רזיה פרנקל
היי, האם כשעושים חמין אפשר להשתמש בבשר גולש או שזה ממש חטא?
ענת אלישע
אפשר להשמש בגולש אבל להוסיף עצמות מח אחרת החמין ייצא יבש
שיר
היי ענת שאני שמה בתנור להשים על תוכנית אפייה ? ( 2 קווים )
ענת אלישע
נכון
כרמית
היי ענת,
האם אפשר לשים שעועית לבנה וחומוס של סנפרוסט?
כרמית
היי ענת,
האם אפשר לשים שעועית לבנה וחומוס של סנפרוסט?
והאם ניתן לבשל את הביצים לפני ששמים בסיר?
כרמית
היי ענת,
האם ניתן להשתמש בשעועית וחומוס של סנפרוסט?
והאם ניתן לבשל את הביצים לפני ששמים בסיר?
תודה ושבת שלום
ענת אלישע
התשובה חיובית לגבי שתי השאלות🥰
אלינור
הי ענת. אני מתלבטת בין הכנה בסוטאז’ או בסיר עמוק. האם את ממליצה על סיר מסוים?