את החצילים האלה למדתי להכין מחמותי העיראקית שתחיה. אמא שלי ז”ל נהגה לטבול את החציל בביצה ואני פחות התחברתי. אהבתי חציל מטוגן טבעי וכשהגעתי לחמותי הבנתי איך מכינים אותו.. הרבה בטוחים שיש סוד, אז שלא, אין פשוט וקל ממנו להכנה!
המרכיבים:
2-3 חצילים חתיכים ומבריקים
מלח ים אטלנטי / אחר
שמן לטיגון חצי עמוק
אופן ההכנה:
קולפים את החציל לחלוטין.
חוצים לשניים ופורסים פרוסות לאורך.
מניחים את החצילים בתבנית ובין השכבות מפזרים מעט מלח ים אטלנטי.
מניחים בצד לשעתיים.
שוטפים היטב את החצילים מהמלח.
סופגים את הנוזלים בנייר סופג.
מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את החצילים עד הזהבה עמוקה.
מעבירים לצלחת עם נייר סופג.