כבר המון זמן שאני זוממת להכין טורטיות! לא לאפות (יש מתכון מעולה באתר) פשוט טורטיות.. בגלל שהן נורא דקות הייתי צריכה לפצח את התהליך של להכין מבלי לייבש אותן וגם שיהיו אלסטיות מספיק למילוי. אז אחרי שני נסיונות כושלים בפעם השלישית הצלחתי ובגדול.
רק כמה דגשים לפני המתכון הכל כך פשוט.
הראשון, תעבדו עם קמח עשיר בגלוטן כמו קמח לחם/חלה או קמח פיצה. הם עשירים בגלוטן ומתקבל בצק סופר אלסטי.
השני, לרדד את הבצק כמה שיותר דק! לא לפחד, לקמח ולרדד עד שמתקבל עלה על גבול השקוף.
השלישי, לעבוד עם מחבת רחבה ולוהטת.
הטורטייה מוכנה בכמה רגעים, לא יותר כי היא עלולה להתייבש.
הרביעי והאחרון: מיד כשהטורטייה מוכנה תכניסו לשקית ניילון גדולה.
כן ההיא תזיע וזה תקין. זה ישמור אותה רכה וטעימה.
זהו, אפשר להתחיל..
המרכיבים:
500 גרם קמח לחם/חלה/פיצה (ללא שמרים!)
כפית אבקת אפייה
כפית גדושה מלח
1/4 כוס שמן חמניות/אחר
250 מל מים חמימים.
אופן ההכנה:
מניחים בקערת המיקסר את כל החומרים ולשים במהירות נמוכה כ 10 דקות.
.
יוצרים כדור ומניחים בשקית למנוחה של 15 דקות.
.
חותכים את הבצק לכדורים בגודל משתנה בהתאם לגוגל הטורטייה שתרצו.
(כדורים קטנים לטורטייה קטנה וגדולים לגדולה)
מכסים בניילון ומניחים בצד לחצי שעה.
.
מקמחים את משטח העבודה, מניחים כדור ומקמחים גם אותו.
בעזרת מערוך מרדדים לעיגול הכי דק שאפשר. הקפידו לקמח מעל ומתחת כל הזמן.
.
מחממים היטב מחבת רחבה ועובדים על להבה גבוהה.
מניחים את הטורטייה במחבת ומיד כשמופיעות בועיות קטנות הופכים לצד השני. שימו לב זה קורה מהר.
לאחר כעשרים שניות הופכים שוב לעוד כמה רגעים ומעבירים מיד לשקית ניילון.
צבע הטורטייה נשאר בהיר.
.
ממלאים במה שאוהבים, מגלגלים ובתאבון.
.
ניתן לשמור בהקפאה בשקית אטומה