לא מאמינה שרק עכשיו מעלה לכם את המתכון הזה לאתר!! יש כל כך הרבה מתכונים שעלו לעמוד האינסטגרם שלי וגם עכשיו, שנה וחצי אחרי שהאתר שלי באוויר, אני מבינה כמה עוד יש להשלים.. אז קבלו בתרועה וששון את אחת המנות היותר טעימות. מנה נוסטלגית שתמיד אבל תמיד נשארת רלוונטית וטעימה. אני צולה את הכבדים על אש גלויה טרם הכנסתם לבצל מטעמי כשרות. לא לדאוג, אם צולים נכון, הכבדים נשארים עסיסיים כמו שצריך והמנה לא מתייבשת..
המרכיבים לכבדי העוף:
1 ק”ג כבדי עוף
6-8 בצלים בינונים פרוסים דק
כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית כמון
כפית מלח ים אטלנטי (לפי טעם)
3-4 כפות סילאן 100% טבעי
5 כפות שמן לטיגון הבצל
לפירה קטיפתי:
7-8 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
חצי כפית פלפל לבן/שחור
כפית מלח (לפי טעם אישי)
1/2 כוס מי בישול תפוחי האדמה
כף גדושה מיונז איכותי
אופן ההכנה:
צולים את הכבדים על רשת (מטעמי כשרות).
מחממים שמן בסיר רחב ומניחים את כל הבצלים הפרוסים.
מטגנים במשך כ 20 דקות על להבה גבוהה עד הזהבה עדינה.
מוסיפים את התבלינים, מלח פלפל כמון וסילאן.
מערבבים היטב ומוסיפים את כבדי העוף הצלויים.
מערבבים בזהירות ומגישים לצד פירה (אני אוהבת מעל הפירה)
לפירה:
מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך מלא.
מסננים את המים למעט חצי כוס!
מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים את המים ששמרנו, המלח, פלפל לבן ומיונז.
מערבבים היטב ובתאבון.
לסרטון ההכנה:
2 תגובה
עדית
הי האם הטעם של המיונז מורגש בפירה?
ענת אלישע
לטעמי לא אבל זה עניין של טעם..