חטיפי כנפיים אנחנו קוראים להם בבית. מראש אני אומרת תכפילו כמויות!!!
זה טעים, זה ספייסי ותכינו מגבונים כי זה מלכלך בקטע טוב כן?!
את המתכון הזה תוכלו להכין עם כל נתח עוף שתבחרו. פרגית, כרעיים, עוף שלם או חזה עוף.
את התוספת ליד תבחרו אתם. אצלי ביקשו אורז עם אטריות מטוגנות.
במתכון הזה אני ממליצה להשתמש בסילאן טבעי שהוא פחות מתוק וייתן לכם גוון הורס!
לגבי הכנפיים, המון שואלים אותי אם אני לא מרתיחה את הכנפיים לפני התנור?
אז התשובה היא לא! אין שום צורך להרתיח אותם לפני ולאבד מהטעם שלהם.
המרכיבים ל 5 סועדים:
1 קג כנפיי עוף (שלמים או חצויים)
2 בצלים ירוקים קצוצים
חצי כוס סילאן טבעי
3 כפות רוטב סויה מתוקה.
כף רוטב סויה מסורתי
3 כפות שמן זית
כפית פלפל צ’ילי גרוס
כפית שטוחה מלח
חצי כפית פלפל
חצי כפית שמן שומשום, 4 שיניי שום קצוצות
אורז ואטריות מטוגנות:
2 כוסות אורז מסוג יסמין
3/4 כוס אטריות דקיקות
5-6 כפות שמן
כפית מלח
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 200 מעלות (חום סטטי/עליון תחתון)
מניחים את הכנפיים בקערה ומוסיפים את התיבול.
מערבבים היטב ומכניסים למקרר לשעה (לא חובה, מומלץ)
מעבירים לתבנית וצולים עד הזבה משני הצדדים (כ 45-50דק’).
הכנת האורז:
מחממים שמן בסיר רחב ומוסיפים את האטריות.
מטגנים אותם עד השחמה (שימו לב זה קורה מהר!)
מוסיפים את האורז ומטגנים עוד דקה תוך כדי ערבוב.
מוסיפים 4 כוסות מים רותחים ומלח(אותה כוס מידה שהשתמשתם לאורז)
מערבבים, מכסים את הסיר ומנמיכים להבה.
מבשלים כ 18 דקות.
מגישים את הכנפיים מעל האורז ולא לשכוח את הרוטב..
5 Comments
רעות
וואי נראה מדהיים!! המתכונים שלך כל כך ברורים וטעימים בטירווף
תודה רבה יקרה!!❤
ענת אלישע
באהבה ענקית ❤
ינית מיכל
תודה רבה. אין על המתכונים וההסברים שלך.
מקסימה😘 שבת שלום
ימה
הי ענת, במתכון של הכנפיים
מה זה אומר חצי כפית פלפל?
ובמה אפשר להחליף את הסויה המתוקה?
תודה ❣
ענת אלישע
חצי כפית פלפל לבן/שחור ובמקום סויה מתוקה, כף סילאן וכף סויה