יש כאלה שקוראים למתכון הזה מפרום כרובית אבל אני נצמדת לסיר שגדלתי עליו וכך גם לשם, כרובית ממולאת, “שופלור”.
אמא שלי ז”ל נהגה להכין את המנה הזאת בעיקר בימי החורף. הריח שהיה מתפשט בבית חרוט לי עד היום בזיכרון.. לא היה צורך לשאול, אמא מה הכנת? לפי הריחות הבנו מיד.. נכון, המנה הזאת מעט מורכבת בהכנה שלה אבל היא שווה כל טיפת מאמץ. אתן לכם טיפ שלי מאוד עוזר במטבח. הכינו את כל המרכיבים מראש ומשם זה בדיוק כמו להרכיב פאזל.. עוד טיפ קטן, ממליצה לעבוד עם סיר סוטאז’ רחב ועמוק בכדי שיהיה מקום לכל הכרוביות ומקום לרוטב.
עוד מתכון מהמטבח של ההורים שלי ז”ל שאני מעבירה אליכם בגאווה ענקית.
המרכיבים לבשר:
כרובית שלמה מפורקת לפרחים בינוניים
1/2 ק”ג בשר בקר טחון
רבע צרור פטרוזליה
תפוח אדמה קטן וקלוף
בצל קלוף
4 כפות פירורי לחם
רבע כוס מים קרים
כפית שטוחה ראס אל חנות
1/4 כפית קינמון
כפית מחוקה פלפל לבן/שחור
כפית שטוחה מלח (לפי טעם)
כף שמן זית
המרכיבים לרוטב:
3 בצלים גדולים פרוסים
3-4 שיניי שום פרוסות
לימון גדול סחוט
2 יח’ פלפל צ’ילי חריף שלם (לא חובה)
חצי כפית קינמון
חצי כפית ראס אל חנות
כפית שטוחה פלפל לבן/שחור
כפית שטוחה כורכום
כפית מלאה מלח (לפי טעם)
1/3 כוס שמן זית/אחר
לטיגון:
כוס קמח לבן
3-4 ביצים גדולות טרופות
שמן לטיגון חצי עמוק
אופן ההכנה:
קוצצים במעבד המזון את הירק, תפוחי האדמה והבצל ומעבירים לקערה.
מוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות ולשים היטב. מכסים ושמים למנוחה של חצי שעה.
שוטפים היטב את הכרובית ומפרקים לפרחים בינוניים.
מטעמי כשרות והרחקת מזיקים למיניהם אני משרה את הכרובית עם מים, חצי כוס חומץ וכף מלח לחצי שעה שוטפת היטב ומסננת.
יוצרים קציצה בהתאם לגודל פרח הכרובית ומשכים ביניהם בעזרת הידיים, הקפידו להדק היטב.
מחממים שמן לטיגון חצי עמוק.
טובלים את פרחי הכרובית והבשר בקמח, מנערים שאריות ומעבירים לביצה.
מוודאים שציפיתם את הכרובית היטב בביצה ומטגנים בשמן החם עד הזהבה קלה משני הצדדים.
מעבירים לרשת צינון. ממשיכים כך עם כל השאר.
בזמן שהכרובית מצטננת מכינים את הרוטב.
מחממים שמן בסיר סוטאז’ רחב ומוסיפים את הבצל והשום.
מטגנים תוך כדי ערבוב כ 10 דקות.
מוסיפים את התבלינים והלימון ומטגנים עוד כדקה.
מוסיפים גם את הפלפלים (לא חובה)
מוסיפים 3-3.5 כוסות מים רותחים.
מערבבים היטב ולאחר כ 3 דקות מוסיפים את הכרוביות המטוגנות.
מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
מבשלים על להבה בינונית נמוכה כשעה.
שימו לב לכמות הנוזלים. אם נראה שחסר הוסיפו מעט.
מקשטים בפטרוזליה קצוצה ובתאבון.
5 תגובה
Sara
אפשר לוותר על הטיגון? ומה אפשר לשים במקום ראב אל חנות?
ענת אלישע
לא ממליצה היות והכרובית מאוד עדינה ונטה להתפרק.
במקום ראס אל חנות ניתן לשים מעט כמון, פלפל אנגלי וקינמון
ענת
בוקר טוב
האם לא צריך ביצה בבלילת הבשר?את רבע כוס המים קרים מוסיפים לבלילת הבשר?
ענת אלישע
אין צורך בביצה ואת המים מוסיפים לתערובת הבשר
נטלי
קודם כל המתכונים שלך מושלמים, הכנתי כבר מספר דברים ויצא וואו 😋
אתמול הכנתי את הכרובית יצא מושלם, תודה ❤️