כרוב ממולא בסגנון מלפוף

בשישי האחרון נכנסתי למטבח בידיעה שאני מכינה כרוב ממולא באורז ובשר ברוטב עגבניות. רגע לפני שהתחלתי להכין הבנות ביקשו מנה שנייה פרווה בכדי שיוכלו לאכול קינוח חלבי. את האורז כבר השריתי ומהבשר הכנתי סיר קציצות. התחלתי לקצוץ נענע והמון כי מבחינתי ממולאים בלי ירק זה לא זה! מכאן המשכתי בחרטוט אחד שלם שהניב סיר מלפוף בסגנון שלי מטורףףףףף!!

כמה טיפים לפני, אני משתמשת בכרוב בלאדי למילוי, העלים שלו דקים וגדולים מה שמקל על מלאכת המילוי והטעם עדין וטעים. לגבי האורז, אני משתמשת באורז עגול לרוב יחד עם זאת כל אורז יתאים. ממליצה בחום להשרות את האורז חצי שעה לפני ההכנה, יש הבדל משמעותי בזמן הבישול ובמרקם.

המרכיבים:
כרוב בלאדי/רגיל
.
למילוי:
2.5 כוסות אורז עגול/אחר
צרור נענע קצוץ דק
3 שיניי שום כתושות
2 כפות רכז רימונים/כף תמרינדי
לימון גדול סחוט / שניים קטנים
כפית מלאה סוכר חום כהה
3 כפות שמן זית
כפית מלח (לפי טעם אישי)
חצי כפית פלפל לבן/שחור
.
לרוטב:
2 כפות רכז רימונים/כף תמרינדי
לימון שלם סחוט
כפית סוכר חום כהה
חצי כפית פלפל לבן
חצי כפית כורכום
2 שיניי שום כתושות
5 כפות שמן זית/אחר
כפית שטוחה מלח (לפי טעם אישי)
3 כוסות מים רותחים.
3 כפות צימוקים בהירים.
.
אופן ההכנה:
ממלאים סיר עמוק וגדול במים ומביאים לרתיחה.
בעזרת סכין מוציאים את ליבת הכרוב ומכניסים אותו לתוך המים הרותחים.
מבשלים כ 15 דק’ ומפרידים את העלים בזהירות.
מעבירים למסננת ומצננים.
.
משרים את האורז במשך חצי שעה במים רותחים, מסננים ומעבירים לקערה.
מוסיפים את כל מרכיבי התיבול ומערבבים היטב.
.
מניחים עלה על משטח העבודה, בעזרת סכין מסירים את החלק הלבן ומחלקים את העלה לשניים.
מניחים מילוי לרוחב העלה ומגלגלים בצורה הדוקה.
ממשיכים כך עם כל העלים.
מסדרים את כלי הכרוב הממולאים בצורת ספירלה בתוך סיר סוטאז’. הקפידו לצופף אותם.
מפזרים את הצימוקים.
.
מניחים בכד את כל מרכיבי התיבול של הרוטב ומערבבים היטב.
יוצקים את הנוזלים מעל הממולאים ומכסים את הסיר.
מביאים את הסיר לרתיחה ומנמיכים להבה למינימום.
מבשלים כ 45 דק’ ומעבירים לתנור (עם מכסה) שחומם מראש ל 180 מעלות לעוד 45 דק’.
מסירים את המכסה, צולים כ 10 דק’ ובתאבון.

כתיבת תגובה