כל חיי הכנתי כרוב ממולא או מכרוב בלאדי או מכרוב רגיל.
שבוע שעבר צלצלתי לנוי השדה לעשות את ההזמנה השבועית ושאלתי אם יש כרוב בלאדי.
כרוב בלאדי אין אבל יש כרוב סיני. מה? כרוב סיני? איך?? תנסי היא אמרה לי, אומרים שזה גן עדן.
ביקשתי שישלחו ונראה מה נעשה..
טוב, תקשיבו, זה מטורףףףף!! ראשית, הרבה יותר קל לעבוד איתו והטעם.. לא אכלתי דבר כזה!
בסוף המתכון אצרף לכם סרטון הכנה כי אין יותר טוב ממראה עיניים.
המרכיבים:
כרוב סיני גדול!
למילוי:
2 כוסות אורז בסמטי/יסמין
עגבנייה גדולה קלופה וקצוצה
בצל גדול קצוץ
רבע צרור פטרוזיליה קצוץ
רבע צרור כוסברה קצוץ
300 גרם בשר בקר טחון
כף רסק עגבניות
חצי כפית ראס אל חנות
חצי כפית פלפל
כפית גדושה פפריקה מתוקה
כפית גדושה מלח
4 כפות שמן זית
לרוטב:
שליש כוס שמן זית/קנולה
בצל גדול חתוך לרצועות
פחית עגבניות קצוצות משימורים
כף גדושה רסק עגבניות
2 כפות סילאן טבעי
מלח (לפי טעם)
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית בהרט
חצי כפית פלפל שחור/לבן
3.5 כוסות מים רותחים.
אופן ההכנה:
מניחים את האורז בקערה עם מים רותחים ל 30 דק’.
מסננים ומעבירים לקערה יבשה.
מוסיפים את שאר מרכיבי המילוי ומערבבים היטב.
מרככים את עלי הכרוב:
מחממים סיר רחב עם מים. חותכים את אזור הגבעולים של הכרוב אבל לא עד הסוף!
נשתמש בגבעול גם למילוי ואני ממליצה לצפות בסרטון.
מפרידים את העלים ומכניסים כל פעם כמה עלים למים הרותחים רק לדקה!
מעבירים למסננת וממשיכים כך עם השאר.
מכינים את הממולאים:
מניחים עלה של כרוב לפניכם. מניחים מילוי בקצה, מקפלים שוליים ומגלגלים.
הקפידו שהסגירה תמיד תהיה כלפי מטה. ממשיכים כך עם השאר.
מחממים בסיר רחב שמן ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד שקיפות בלבד.
מוסיפים את התבלינים ורסק העגבניות ומערבבים.
מוסיפים את פחית העגבניות , מערבבים ומביאים רתיחה.
מסדרים את הממולאים בתוך הרוטב.
מוסיפים את המים בזהירות.
מביאים לרתיחה , מכסים את הסיר ומנמיכים להבה.
מבשלים כשעה ורבע עד שעה וחצי.