כתף כבש בבצלים וענבים, מסוג המנות של כלום ושום דבר עבודה והתוצאה.. מנת שף משובחת!! תתכוננו ללקק את האצבעות..
המרכיבים:
כתף כבש/טלה במשקל 2-2.5 קג
3 רשתות של בצלצלי שאלוט (כ 25 יח)
ראש שום שלם
1/2 קג ענבים כהים שטופים
3 כפות רוטב סויה
4 כפות שמן זית
1/2 כוס דבש
1/2 לימון סחוט
כפית מלח ים אטלנטי (לפי טעם אישי)
כפית פלפל שחור גרוס
חופן עלי טימין
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 150 מעלות חום סטטי
מניחים את כתף הכבש במרכז התבנית.
מפזרים מסביב את הבצלים והענבים.
מניחים את ראש השום.
בקערה מערבבים את כל התבלינים ויוצקים מעל התבנית. מעסים היטב את הכתף כבש.
מוסיפים כוס מים בצידי התבנית כמו בסרטון.
מניחים נייר אפייה רטוב וסחוט ומעליו רדיד אלומניום.
אוטמים היטב את התבנית.
מכניסים לתנור ל 4 שעות או עד ריכוך מלא של הבשר.
מסירים את הניירות וצולים עוד כ 20 דקות.
הערה:
במידה ויש לכם זמן, הכניסו את התבנית עם כל התבלינים למקרר ללילה ולמחרת הכניסו לתנור לפי המתכון.
ניתן להכין את המנה יומיים מראש ולשמור במקרר. מחממים בתנור לפני ההגשה