מתכון קל ופשוט ללאפות שמכינים על מחבת. הכי אבל הכי חשוב, לכסות את הלאפות במגבת נקייה מיד כשהן מוכנות בכדי לשמור על הלחות והגמישות שלהן. הלאפות נשמרות כיומיים בחוץ עטופות בניילון. לאחר מכן ניתן להשתמש בהן כתחתית לפיצה וככה לא זורקים לחם! סביר להניח שהן יתחסלו בשניות אבל בכל זאת..


המרכיבים:
500 גרם קמח לבן
300 מל מים (בחורף ניתן להשתמש במים פושרים)
כפית שמרים יבשים
כפית סוכר
כפית שמן
חצי כף מלח

אופן ההכנה:

בקערה מניחים את כל המרכיבים לפי הסדר הכתוב ברשימת המצרכים למעט המלח.
מכניסים למיקסר למשך 5 דק׳ במהירות איטית או לשים עם הידיים במשך 7 דק׳׳.
מוסיפים את המלח ולשים במשך 3 דק׳ נוספות במיקסר או 5 דק׳ בידיים.
מעבירים את הכדור בצק לקערה משומנת במעט להתפחה במשך שעה וחצי ועד הכפלת נפח הבצק (יש לעטוף בניילון נצמד)


מחלקים את הבצק ל 6 ויוצרים כדורים. מכסים אותם ומחכים כ 20 דק’.
מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים כל כדור לפיתה גדולה בעובי כ 1/2 סנטימטר.
ממתינים עוד כ 15 דק’
מחממים היטב מחבת נון סטיק ומנמיכים להבה לבינונית.
מותחים מעט את הפיתה ומניחים במחבת.
ברגע שנוצרות בועות הופכים לצד השני לעוד כדקה.

מניחים על מגבת נקייה ומכסים במגבת נוספת.

כתיבת תגובה