תשעת הימים מחייבים יצירתיות! אז לקחתי את לביבות הירקות שלי, הוספתי להן טונה משימורים, הכנתי מטבל שמנת הורסססס ו.. המגש חוסל תוך 10 דקות!!! אגלה לכם סוד קטן, אריאלי לא מוכן לגעת בטונה מאז שהיה תינוק. הוא אנטי טונה ברמות של להתרחק קילומטר מהסביבה של קופסת טונה פתוחה. אני ״שכחתי״ לציין שיש בלביבות טונה.. הילד אכל והודיע שאלה הלביבות הכי מוצלחות שיצאו לי😂
המרכיבים ל 20 יח׳ (תלוי בגודל)
3 גזרים בינוניים קלופים
3 קישואים בינוניים קלופים
4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
רבע צרור פטרוזיליה קצוץ
בצל בינוני קלוף
4 כפות גדושות פירורי לחם
3 קופסאות טונה בשמן מסוננות
3 ביצים L
כפית שטוחה פלפל
כפית מלאה מלח
כף שמן זית
למטבל:
גביע שמנת חמוצה (15%-27%)
כף גדושה גבינה לבנה
שן שום מגורדת דק
כפית גרידת לימון
2 בצלים ירוקים קצוצים
מעט מלח
כף שמן זית
שמן לטיגון חצי עמוק
אופן ההכנה:
מגרדים את כל הירקות של הלביבות במעבד מזון/מגרדת
מעבירים לחיתול בד נקי וסוחטים היטב את כל הנוזלים!!
מעבירים את הירקות הסחוטים לקערה ומוסיפים טונה, פירורי לחם, ביצים ותבלינים.
מערבבים היטב ויוצרים לביבות.
מחממים שמן לטיגון הלביבות ומטגנים את הלביבות עד הזהבה עמוקה.
מעבירים לרשת צינון ומכינים את המטבל.
בקערה מניחים את כל מרכיבי המטבל ומערבבים היטב.
מגישים את הלביבות לצד מטבל השמנת.
הערות:
ניתן לאפות את הלביבות בתנור.
מחממים תנור ל 200 מעלות.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומתיזים מעליו ספריי שמן.
מניחים את הלביבות ומתיזים מעליהם ספריי שמן.
אופים עד הזהבה.
לסרטון ההכנה: