גם הלביבות הן בגדר “מאסט” בחנוכה. לרוב אני מכינה לביבות רגילות ומדי פעם משתגעת עם הירקות.
בכל מקרה, נותנת לכם כאן את שתי האופציות. אריאלי שלי מכור ללביבות! אני מכינה לו אותן כל השנה ואפילו פעם בשבוע קבוע.
הן סופר קלות ופשוטות להכנה. כל העניין הוא סינון הנוזלים מעבר לכך זה באמת כלום.
מטבל שמנת בצד ואתם מסודרים.
המתכון הוא בסיסי ביותר, תוכלו להוסיף לו 2 כפות גבינת פרמז’ן ומעט גבינת פטה מפוררת ובכלל אתם דוך לגן עדן.
המרכיבים ללביבות הקלאסיות:
5-6 תפו׳א קלופים
1 גזר קלוף (לא חובה מוסיף המון)
1 בצל בינוני
2 ביצים
2 כפות קמח תופח/קמח רגיל עם חצי כפית אבקת אפייה.
מלח, פלפל (לפי טעם)
ניתן להוסיף כל ירק שאוהבים כמו פטרוזילה/כוסברה קצוצים.
לביבות צבעוניות:
3 תפוחי אדמה בינוניים
1 בטטה כתומה בינונית
1 בטטה סגולה/סלק
בצל בינוני
רבע צרור פטרוזיליה קצוצה (אפשר להוסיף כל ירק שאתם אוהבים, הולך מעולה גם עם שמיר)
2-3 ביצים L
2 כפות גדושות קמח תופח/קמח רגיל וחצי כפית אבקת אפייה.
מלח ופלפל
שמן לטיגון חצי עמוק
למטבל שמנת:
גביע שמנת חמוצה
2 כפות גבינה לבנה
שן שום כתושה
מעט לימון סחוט
רבע כפית מלח
בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה:
מקלפים את הירקות ומגרדים גס במגרדת או במעבד המזון.
מניחים את כל הירקות בתוך חיתול בד נקי וסוחטים היטב או לחילופין סוחטים בעזרת הידיים.
מעבירים לקערה את הירקות, מוסיפים ביצים, קמח ותבלינים. מערבבים היטב.
מחממים שמן לטיגון חצי עמוק.
בעזרת הידיים או כף יוצרים לביבות ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים..
מגישים לצד מטבל השמנת.
הערות למתכון:
ניתן לאפות את הלביבות בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות טורבו.