חנוכה זאת סיבה מצוינת להעלות לכם מתכון ללביבות ערוק שמגיעות אלינו היישר מהמטבח העיראקי. חלק נוהגים לאכול אותן בשישי בצהריים לצד חצילים מטוגנים, ביצים קשות וירקות וחלק בשבת בבוקר עם הביצים החומות, תפוחי אדמה, סלט טחינה ועמבה. הרבה עמבה. לא לשכוח כמובן בצל ירוק טרי חתוך גס. תעמיסו לכם הכל בפיתה וקיבלתם הצצה לגן עדן.. חמותי מכינה אותם בשבת בבוקר ואין אחד שלא מכור אליהן. כל אירוע חגיגי מכינים את הלביבות האלה וחנוכה זאת סיבה למסיבה.

המרכיבים:
תפוחי אדמה בינוניים (מומלץ מהזן האדום) בקליפתם.
חצי צרור פטרוזיליה קצוץ
חופן עלי נענע קצוצים
3 בצלים ירוקים קצוצים
כף קמח לבן
כף פירורי לחם
כפית כמון
כפית שטוחה פלפל שחור/לבן
כפית שטוחה בהרט
כפית מלאה מלח (לפי טעם אישי)
3 ביצים L
.
שמן לטיגון רדוד
.
אופן ההכנה:
מניחים תפוחי אדמה בסיר וממלאים מים לכיסוי מלא.
מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם כ 25 דק’.
מסננים מהמים ומצננים.
.
קולפים את תפוחי האדמה ומגרדים במגרדת גסה.
מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים, קמח, פירורי לחם, ירק קצוץ ותבלינים.
מערבבים היטב ומוסיפים את הביצים.
מערבבים עד הטמעה של הביצים.
.
מחממים שמן לטיגון רדוד ויוצרים לביבות בעזרת כף ישירות לשמן.
משטחים מעט ומטגנים עד הזהבה עמוקה משני הצדדים.
מעבירים לרשת צינון או נייר סופג.
מגישים לצד פיתות, חצילים, ביצים קשות, ירקות , עמבה טחינה וכו’

בשיתוף תבליני מימון

כתיבת תגובה