לובוש, מאפה גבינות קריספי
איך אני אוהבת לעבוד עם בצק ובמיוחד כשאני בתקופות לחוצות.. מבחינתי זה ריפוי בעיסוק לכל דבר.
נחזור למאפה, לובוש/לבאש מאפה קווקזי סופר קריספי וקל מאוד להכנה!! לא רק שהוא קל הוא גם נתון לשינויים. כלומר ממאפה חלבי עם חמאה וגבינות תוכלו להמיר למאפה בשרי עם נטורינה במקום החמאה ולמלא בבשר מתובל או תפוחי אדמה/פטריות וכו׳ בקיצור מאפה ממכר לכל הדעות.
כמו שכבר שיתפתי בעבר, גדלתי בשכונה מגוונת בכל העדות וקווקאזים בפרט. תבינו שההתמכרות התחילה מגיל קטן. חכו, עוד לא התחלנו עם המאפים שלהם.. חגיגה אמיתית. לגבי הבצק, אין בו סוכר, זו לא טעות, תכינו ותבינו. אני הכנתי מאפה אחד גדול יחד עם זאת תוכלו להכין שני מאפים בינוניים או כמה קטנים לשיקולכם.
המרכיבים לבצק:
500 גרם קמח לבן/קמח לחם
300 מל מים פושרים
כפית שמרים יבשים
כף מלח.
למילוי גבינות:
250 גרם פטה
150 גרם מוצרלה מגורדת
למריחה בתוך המאפה:
150 גרם חמאה מומסת
למריחה מעל הבצק:
ביצה עם מעט סילאן
שומשום
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים קמח מלח שמרים ומים ולשים במשך 10 דקות.
מתקבל בצק נעים ומעט דביק .
יוצרים כדור ומניחים בקערה. מכסים ומתפיחים כ 35 דקות.
מניחים בקערית את הגבינות ומערבבים.
מחממים תנור ל 180 מעלות חום סטטי.
מקמחים היטב משטח עבודה גדול כבר תבינו למה..
מורידים את הבצק למשטח ומרדדים למלבן גדול ודק!!
הקפידו להוסיף קמח למשטח אם חסר בכדי למנוע הדבקות.
מורחים חמאה מומסת על כל המלבן (משאירים רבע מהכמות לסוף)
מפזרים את תערובת הגבינות על כל המלבן ומגלגלים לנחש ארוך.
בסיום הגלגול מאריכים את הנחש בזהירות עם הידיים.
יוצרים שבלול.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומורחים שכבה דקה של החמאה.
מניחים את השבלול ומורחים את החמאה שנותרה.
בעזרת הידיים משטחים את השבלול לרוחב ואורך התבנית.
מברישים בביצה ומפזרים שומשום.
אופים עד הזהבה עמוקה (כ 45 דק)
6 תגובה
Diana
האם יכול להיות שיש טעות בכמות קמח אני הוספתי אולי עוד כוס וחצי
ענת אלישע
הכמות מדודה ומדויקת גם של המים וגם של הקמח. הבצק אמור להיות דביק
מיתר
אם אני רוצה לעשות בורקס אישי איך את מציעה לעשות את זה ? מבחינת משקל הכדורים וכו ?
ענת אלישע
לחלק לכדורים במשקל 100 גרם כל אחד
רחל
זה אחד הבורקס הטורקי שהכי אהבתי
שילוב החמאה
ענת המתכונים שלך זה משהוא מיוחד
מזמן לא שלחת מתכון חדש
תותחית🙏🙏🙏🙏🙏
ענת אלישע
תודה יקירה