לחם הפתעות ללא לישה

אתם כבר יודעים שאני חובבת לחמים ללא לישה לא קטנה.. כל פעם אני משנה את התוספות והלחם מקבל טעמים שונים לגמרי מהפעם הקודמת. הפעם החלטתי ללכת על לחם שיתאים לחג השבועות שאוטוטו מגיע אלינו. ולמה קראתי לו לחם הפתעות אתם בטח שואלים?! בכדי שתוכלו להפתיע את האורחים שלכם עם איזה תוספות שתרצו או לחילופין להיצמד למתכון שלי. כך או אחרת, כולם יופתעו כשתגישו את הלחם לשולחן.
לחמים ללא לישה אני אוהבת לאפות בסירי יציקה, הסיר אוגר בתוכו את החום וכך הלחם נאפה כמו בטאבון יחד עם זאת תוכלו לאפות בסיר נירוסטה עם מכסה מותאם.

המרכיבים:
500 גרם קמח לבן/כוסמין לבן/קמח לחם
כפית שמרים יבשים
2 כפות סוכר
שליש כוס מים חמימים
(יש מים נוספים בהמשך)
320 מל מים (כוס ושלושת רבעי, מי ברז)
3 כפות עגבניות מיובשות קצוצות
50 גרם שבבי פרמז׳ן (פורסים דק ככל הניתן)
2 כפות שומשום
כפית אורגנו
כפית מלאה מלח

אופן ההכנה:
בקערית מים מניחים שמרים סוכר ושליש כוס מים חמימים.
מערבבים ומניחים בצד ל 15 דקות.


מוסיפים את הקמח המלח והמים (320 מל) ומערבבים רק עד הטמעת הקמח.
מוסיפים את העגבניות, הפרמז׳ן , האורגנו והשומשום ומערבבים שוב רק עד הטמעה.
מכסים ומתפיחים כשעתיים.

מחממים תנור ל 230 מעלות חום סטטי.
מכניסים סיר עם המכסה ומחממים גם אותו.
מורידים את הבצק למשטח מקומח מאוד!
יוצרים כדור ומניחים על נייר אפייה.
מכסים ומתפיחים עוד חצי שעה.


בעזרת סכין חדה, חורצים את מרכז הלחם בזהירות.
מעבירים את הלחם עם נייר האפייה לסיר הלוהט.
מכסים ומחזירים לתנור.
אופים כ 40 דקות ומסירים את המכסה.
אופים עוד 10 דקות או עד הזהבה עמוקה.
מומלץ לצנן את הלחם על רשת ולפרוס לאחר הצינון.
בהצלחה להתאפק..

לסרטון ההכנה:

4 תגובה

  • לריסה
    Posted 26 במאי 2023 12:16 0Likes

    הכנתי יצא מעולה.
    האם אפשר להתפיח לילה במקרר במקום שעתיים בחוץ.?

  • איתמר בן שלום
    Posted 27 במרץ 2024 20:26 0Likes

    היי,

    כל האפיה היא ב 230. מעלות ??

כתיבת תגובה