לחם פרנה במחבת

לפני כשבועיים התעוררתי בשישי בבוקר עם חשק עז לאפייה! ריחות הבישולים יחד עם האפייה של שישי זה משהו שאין לו תחליף. אמה מה, השבת נכנסת מוקדם ויש הרבה להספיק לפני. הכנתי בצק שנראה לי הגיוני לאפייה במחבת, ארבעה מרכיבים שיש לכולם בבית. התפחתי, קרצתי עיגולים, התפחתי שוב ולמחבת.. תארתי לעצמי שייצא טוב אבל יצא מעל ומעבר למצופה😍 המלצה שלי, להכפיל כמויות כי הפרנות מתחסלות בשניות!! אני הכנתי 4 גדולות (חוסך זמן) יחד עם זאת תוכלו להכין בגודל שאתם רוצים. טיפ קטן, אם בא לכם פרנות שטוחות אז תקרצו חור במרכז הבצק ברגע שהנחתם את הבצק במחבת. ואם בא לכם פרנות גבוהות ותפוחות אז תשאירו אותן כמו שהן. שימו לב, היות ואין שום מרכיב שומני בבצק, אם אין שימוש באותו היום בכל הלחמים ממליצה להקפיא עד הפעם הבאה.(לאחר האפייה כמובן) את הבצק הזה מכינים בידיים, ללא מיקסר, נכי קרוב למקור שניתן..

המרכיבים:
1 קג קמח חלות/לחם
2 כפות שמרים יבשים
כף מלאה מלח
750 מל מים חמימים (3 כוסות מדידה 250 מל)

לקימוח:
חצי כוס קמח סמולינה/דורום
ללישה:
קערית עם מים

אופן ההכנה:
מניחים בקערה קמח שמרים מלח ומערבבים. מוסיפים מים ולשים רק עד איחוד החומרים (כ 2 דקות).
מתקבל בצק דביק ולא אחיד וזה בסדר! מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד ל 15 דק׳.

בצק דביק מאוד

מטפטפים מעט מים על הבצק ובעזרת ידיים רטובות מורידים את האוויר ולשים בתנועות פנימיות במשך 4-5 דקות.
המטרה, להכניס אוויר לבצק. מכסים שוב ולאחר רבע שעה חוזרים על הפעולה.

בכל לישה הבצק הופך להיות יותר חלק

מכסים את הבצק ומתפיחים 40 דקות נוספות.
מכינים צלחת עם חצי כוס קמח סמולינה/דורום.
משמנים קלות את הידיים.

קורצים עיגול בידיים בגודל הרצוי ומעבירים לצלחת עם הקמח.
בעדינות יוצרים כדור ודואגים שכולו יהיה מכוסה בקמח.
מעבירים לצלחת גדולה נקייה ויבשה ומכסים בעדינות.

ממשיכים כך עם כל השאר ומתפיחים חצי שעה נוספת.
מחממים היטב מחבת עם תחתית עבה ומנמיכים להבה.
הופכים את הצלחת למחבת והכדור פשוט מחליק.
בעזרת הידיים מועכים בעדינות את הבצק לרוחב המחבת.

לפרנה שטוחה יוצרים חור במרכז הבצק

זה הזמן לקרוץ עיגול במרכז הלחם לפיתה שטוחה יותר או לוותר לפיתה גבוהה ובשרנית.
לא מכסים את המחבת!! אין זמנים מדוייקים, כל כמה דק׳ בודקים את התחתית ואם היא שחומה אז הופכים לצד השני.
ממליצה לעבוד עם שתי מחבתות במקביל בכדי לחסוך זמן..
מניחים על רשת צינון ומכסים במגבת נקייה.

לסרטון ההכנה:

2 תגובה

  • שוש עדני
    Posted 27 בנובמבר 2022 18:26 0Likes

    ענת את מקסימה ואני אוהבת אותך ואת המתכונים שלך תענוג נוגעת לליבי מאחלת לך בהצלחה וברכה בידייך

כתיבת תגובה