הימים הם ימי מלחמה.. האסון שפקד אותנו לא מרפה. הסרטונים הקשים, החטופים, הנרצחים והשבויים. שום מח אנושי לא יכול לקלוט את גודל הזוועה! מוצאת את עצמי מחפשת תעסוקה כל היום בכדי להסיח את דעתי מהמראות הקשים שלנצח נצרבו במוחנו. אפייה ובישול מבחינתי זאת תרפיה לכל דבר ועניין. מאז ומתמיד מצאתי נחמה במקום הזה. מעין שקט מדומיין ולו למעט זמן. היום הכנתי לכם מאפה מנחם. כזה שמכינים במעט עבודה ואוכלים בלי טיפת מצפון.
המרכיבים:
500 גרם קמח לחם/לבן/כוסמין לבן
גביע שמנת חמוצה (200 מ”ל)
250 מל מים/חלב קר (כוס ורבע)
2 כפות סוכר
כף שמרים יבשים
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
חצי כף מלח
חופן עלי בזיליקום ופטרוזליה קצוצים
למריחה ופיזור:
כף פטרוזיליה קצוצה
2 שיניי שום כתושות
5 כפות שמן זית
כוס וחצי גבינת מוצרלה מגורדת/כל גבינה קשה אחרת
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים קמח, שמנת חמוצה, סוכר ומים ולשים במהירות נמוכה 3-4 דק’.
מוסיפים את המלח והחמאה ולשים עוד 3 דק’.
מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ולשים עוד 3 דק’.
מתקבל בצק מעט דביק וזה בסדר.
יוצרים כדור ומעבירים לקערה משומנת. משמנים גם את הכדור ומכסים בניילון נצמד.
מתפיחים כשעה או עד הכפלת נפח.
מחממים תנור ל 180 מעלות חום סטטי (עליון תחתון)
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות בשמן זית.
מורידים את הבצק לתבנית ובעזרת ידיים משומנות משטחים את הבצק על כל שטח התבנית.
בעזרת גלגלת פיצה חותכים מלבנים.
מערבבים בקערית שום, פטרוזליה ושמן זית ומורחים שכבה נדיבה מעל הבצק.
מפזרים את גבינת המוצרלה .
מתפיחים כרבע שעה.
מכניסים לתנור לאפייה עד הזהבה.
מחלצים מהתבנית, חותכים את המלבנים ובתאבון.
1 Comment
שרה
הי ענת, רציתי לדעת איך יצרת מלבנים כאלה מושלמים? רוצה להכין ולא רוצה להתאכזב.. נראה מושלם תודה