קמתי עם חשק עז לאפייה היום. לא היה לי מושג מה אני הולכת להכין אז זרמתי..
בהתחלה חשבתי להכין פרנות וגם הכנתי את הבצק לפי המתכון אזל אז החלטתי לשנות כיוון.
יצרתי לחמניות מוארכות, התפחתי, חרצתי ואפיתי. מה כבר יכול להיות חשבתי לעצמי.. בואו נגיד ככה, הצלחתי להפתיע את עצמי עם התוצאה!!
לחמניות באגט קריספיות, בלי הכנה מוקדמת רק עם אפייה נכונה.
משהו חשוב לפני המתכון, השתמשתי בקמח סמולינה בבצק וכן אני יודעת קצת קשה להשיג אותו יחד עם זאת תוכלו להשתמש בקמח דורום במקום שנמכר בכל הסופרים. אני מבינה שאין כל כך שימוש בקמח דורום לכן ממליצה להשתמש ולשמור במקפיא עד המתכון הבא שלי.. אפשרי להכין את הלחמניות מקמח לבן בלבד אבל התוצאה מעט שונה.
המרכיבים:
1 ק”ג קמח לחם/קמח לבן/כוסמין לבן
100 גרם קמח סמולינה/דורום
2 כפות שמרים יבשים.
2 כפות סוכר
2 כפות שמן זית
כף גדושה מלח.
700 מל מים
מעט קמח סמולינה/דורום לקימוח התבנית והלחמניות.
קערית חסינת חום עם מים לאפייה.
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים את שני הקמחים, סוכר שמרים ומערבבים.
מוסיפים את המים ומתחילים ללוש במהירות נמוכה.
לאחר כדקה מוסיפים את השמן והמלח.
לשים במשך 10 דק’. מתקבל בצק מעט דביק!
מורידים את הבצק למשטח מקומח ויוצרים כדור.
מקמחים מעט את הקערה ומעבירים את הבצק. מקמחים מעט גם את הבצק.
מכסים במגבת נקייה או ניילון נצמד ומתפיחים כשעה ורבע או עד הכפלת נפח.
מורידים את הבצק התפוח למשטח מקומח ויוצרים 12 כדורים.
מתפיחים כ 25 דק’.
בעזרת הידיים משטחים כל כדור ויוצרים באגט הדוק.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכסים להתפחה אחרונה של 25-30 דק’.
מחממים תנור ל 220 מעלות חום סטטי.
מניחים בתחתית התנור כלי/קערית/סיר קטן מלא במים חמים.
מקמחים מעט את הלחמניות וחורצים אותן לאורכן בעזרת סכין חדה.
אופים עד הזהבה עמוקה.
האפייה בחום גבוהה עם כלי מים בתוך התנור מדמה אפייה בטאבון.
סרטון הכנה:
4 תגובה
עדי
היי, אם יש לי טאבון, מומלץ לאפות בו?
במידה וכן, באיזו טמפרטורה?
ענת אלישע
הי, את הבאגטים ממליצה בחום לאפות בטאבון כבוי, כלומר בחום אגור עם כלי מים בצד. כל זאת בהנחה ותקרת הטאבון עשויה אבן שמוט! באש גלויה הבאגט עלול להשרף
הילה
היי ענת!
הכלי בתחתית בתנור עם מים חמים או קרים? רגילה לאפות בגטים עם קוביית קרח בתחתית התנור 🙂
ענת אלישע
מי ברז יעשו את העבודה