לחמניות ממולאות בשר הן בין המתכונים היותר מבוקשים. משהו בבצק הלחם שסופג את כל מיצי הבשר עושה לכם את זה ובגדול. האמת בצדק. מדובר מאפה רך וטעים כל כך שאין מקום לספק.
המרכיבים:
לבצק:
1 ק”ג קמח לחם
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
2 כפות קורנפלור
כף מלח
חצי כוס שמן
550 מ”ל מים
למילוי:
800 – 850 גרם בשר בקר טחון
2 בצלים גדולים קצוצים
2 עגבניות גדולות קצוצות
2 שיניי שום מגורדות
4 כפות שמן זית
רבע צרור פטרוזיליה/כוסברה קצוץ
מלח, פלפל, חצי כפית בהרט, כפית כמון, כפית פלפל שאטה גרוס/פפריקה חריפה, כף פפריקה מתוקה
כפית רסק עגבניות
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים לפי הסדר הבא, שמרים, סוכר, קמח ומערבבים.
מוסיפים את הקורנפלור המים השמן והמלח. לשים במשך 10 דקות!!
יוצרים כדור מהבצק ומעבירים לקערה משומנת.
מגלגלים את הבצק בשמן ומכסים בניילון נצמד.
מתפיחים עד הכפלת נפח, כשעה ורבע (בחורף יותר)
מכינים את המילוי:
בסיר רחב מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד הזהבה קלה ומוסיפים את השום ומערבבים במשך כדקה. מוסיפים את העגבניות וממשיכים לטגן עוד כ 10 דקות. מוסיפים בשר טחון ומפוררים אותו. מטגנים עד שהבשר מחליף צבע ואין נוזלים. מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים היטב ומוסיפים את הירק. מטגנים עוד חמש דקות ומצננים.
מורידים את הבצק למשטח עבודה.
יוצרים כדורים במשקל 80 גרם כ”א. פותחים כל כדור לפיתה, מניחים כף גדושה מהמילוי וסוגרים כמו בסרטון.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה כשהסגירה כלפי מטה ומתפיחים עוד 20 דקות.
מחממים תנור ל 200 מעלות.
מורחים ביצה, מפזרים שומשום /קצח ואופים עד הזהבה עמוקה.