לימון ננסי כבוש

אחד הזכרונות הראשוניים שלי כילדה הוא צנצנות של לימונים, פלפלים, מלפפונים ומיקס ירקות כבושים מונחות במקום מוצל בבית. פעם פעם הכינו הכל בבית. לא קנו כמעט כלום. תקופת הצנע שבעיניי היתה אחת התקופות היותר טובות ולמה? כי הייתה הערכה לדברים הכי קטנים כגדולים ולצערי היום הכל מובן מאליו. אז תרשו לי לקחת אתכם לתקופת הצנע הקסומה ולהכין לימון ננסי כבוש שאין טעים וקל להכנה ממנו. אני מכניסה לימון כבוש כמעט לכל דבר! לתבשילי בשר, דגים, עוף, סלטים ואפילו מאפים.. טוסו לקנות לימונים ננסיים, יש שפע מהם בשווקים בעונה הזאת.

המרכיבים:
1.200 ק’ג לימונים ננסיים
3/4 מלח גס/מלח ים אטלנטי גס (כוס מדידה)
2 לימונים גדולים
פלפל צ’ילי פרוס דק (לא חובה, מוסיף המון)
1/3 כוס שמן זית בערך.

אופן ההכנה:
שוטפים ומייבשים היטב את הלימונים.
בעזרת סכין חורצים את הלימונים לרוחבם משני הצדדים (ראו סרטון)
מניחים בקערה את הלימונים החרוצים.
מוסיפים כוס מלח גס, פלפל צ’ילי פרוס, סוחטים מעליהם את שני הלימונים ומערבבים היטב.
מניחים בצד ל 10 דק’ ומערבבים שוב. חוזרים על הפעולה פעמיים.
מעבירים את הלימונים לצנצנת מעוקרת!! יחד עם המלח וכל הנוזלים.
הקפידו לדחוס אותם ממש בכדי שיגירו נוזלים נוספים.


יוצקים שמן זית וסוגרים את הצנצנת. שימו לב שהיא אטומה ממש.
מניחים את הצנצנת במקום מוצל וכל יום הופכים בזהירות פעמיים בכדי לערבב את המלח והנוזלים.
הלימונים מוכנים לרוב תוך 5-6 ימים.

כתיבת תגובה